Sociální sítě
Nahoru

Účinný doplněk stravy pro krásnou pleť a vlasy? Vyzkoušejte kolagen

V poslední době si mnoho lidí dává za cíl zpomalit proces stárnutí. Snaží se dosáhnout toho, aby nebylo vidět, kolik jim je vlastně let. Dobrá zpráva je, že do určité míry je to skutečně možné. Zároveň se vyplatí užívání kvalitních doplňků stravy z funkčního hlediska, kdy nejde pouze o to, jak chcete vypadat. Dobrou volbou může být konkrétně kolagen. Jaké účinky nabízí při pravidelném užívání a podle čeho vyberete tu nejvhodnější možnost? To se dozvíte přímo v tomto článku, který je zaměřený na přehled účinků této látky a porovnání jednotlivých variant.

Co všechno se ukrývá v kolagenu

Kolagen je komplexní bílkovina, která se skládá z několika různých esenciálních aminokyselin. Tyto jednotlivé stavební kameny si tělo nedokáže vytvořit, ale pokud má dostatek všech potřebných aminokyselin, je pro lidský organismus přirozená tvorba kolagenu. Některé z aminokyselin jsou navíc pozitivně ovlivňovány vitamínem C, což znamená, že se doporučuje jeho dostatečný příjem ideálně rovnou ve stravě, ale případně i ve formě kvalitních doplňků stravy.

Pozitivní účinky na krásu pleti

Mezi jedny z nejdůležitějších účinků a také důvodem, proč se kolagen vyplatí užívat, je pozitivní vliv na pleť. Je to dáno tím, že se kolagen vyskytuje v pojivových tkáních a jeho hlavní zodpovědností je udržování pružnosti a pevnosti. Tělo si tak produkcí vlastního kolagenu pomáhá proti předčasné tvorbě vrásek. Jenže s přibývajícím věkem se tato přirozená schopnost ztrácí, takže je potřeba doplňovat kolagen ve formě přípravků. Jejich užívání může mít antioxidační účinky, kdy jednotlivé buňky chrání před nadměrným poškozováním způsobovaným volnými radikály, které vznikají jako vedlejší produkt některých metabolických reakcí.

Jak kolagen účinkuje na vlasy

Dalším pozitivním vlivem na krásu je podpoření tvorby keratinu. Kolagen totiž obsahuje některé důležité peptidy, které se stanou stavebními kameny pro keratin. Ten je zase nejdůležitější stavební látkou pro vlasy a nehty. Dostatek keratinu pomáhá předcházet lámavosti vlasů a podporuje jejich zdravý vzhled, pružnost a pevnost.

Kdy a jak kolagen správně doplňovat

V mladém věku si tělo bez větších problémů dokáže vytvořit dostatečné množství kolagenu. I později k tomu navíc přispívají návyky spojené se zdravým životním stylem, jako jsou kvalitní strava, dostatek spánku či pravidelný pohyb. Z pohledu pleti je také klíčové používání správné kosmetiky. Ovšem s přibývajícím věkem tělo tvoří stále méně a méně kolagenu. Ten je tedy potřeba doplňovat. Naštěstí věda dokázala vytvořit způsob, jak z velké části nahradit přírodní lidský kolagen a přetvořit ho v doplněk stravy s dobrou využitelností. Hydrolyzovaný kolagen totiž představuje malé kousky jednotlivých peptidů. Jejich zmenšení nabídne lepší rozpustnost, ale i biologickou aktivitu. Kromě vlivu na pleť a na vlasy je možné pozorovat pozitivní účinky na klouby a celý pohybový aparát, kde kolagen také představuje jednu z klíčových a nezastupitelných složek.

A kde kolagen pořídíte?

Při hledání nejlepšího kolagenu, který bude obsahovat všechno potřebné a tělo dokáže tuto látku naplno využít, je velmi důležité zvolit osvědčenou značku. Prověřený internetový obchod Woldoshop.cz je přímo zaměřený na doplňky stravy za účelem podpory zdraví i krásy. Najdete zde pestrý výběr kvalitních kolagenů, ale i dalších látek, jako jsou vitamíny, minerály či například kyselinu hyaluronovou. Právě její kombinace s kolagenem nabízí dosažení velmi zajímavých výsledků u pleti, ale například i pohybové soustavy, pro kterou jsou obě tyto látky také nesmírně důležité.

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Zdraví a krása

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.