Sociální sítě
Nahoru

Ekologicky šetrné dobroty pro psí miláčky

Jak se poznají ideální pamlsky pro psy? Samozřejmě podle toho, že chlupáčům chutnají. Pro páníčky jsou ovšem důležité i další aspekty, které by měly pochoutky splnit – a to funkčnost, kvalitní složení a v poslední době také udržitelnost. Kde takové pochoutky najít? Odpověď zní: v sortimentu s hmyzím proteinem.

S rostoucí populací a spotřebou je péče o životní prostředí stále důležitější. Lidé se snaží hledat ekologicky (i eticky) šetrné výrobky, a to ve všech aspektech svého života. Výjimku poté nedělají ani v případě dobrot pro jejich čtyřnohé parťáky.

Stále častěji se proto objevují nejen obaly z recyklovatelných, kompostovatelných nebo jiných alternativních materiálů, ale na scénu vstupují také udržitelné zdroje bílkovin. A tím je například hmyz.

Věděli jste, že vyrobit kilogram potravin na bázi hmyzu nás „stojí“ pouze 4 % vody a 2 % půdy z objemu, který bychom potřebovali na výrobu potravin z hovězího masa? Tito drobní živočichové si navíc rádi pochutnají na organickém odpadu a výrazně tak pomáhají v boji proti plýtvání a zbytkům.

Chov larev a brouků mimo to neprodukuje žádné zbytky a odpad ani emise metanu přispívajícího ke globálnímu oteplování. A co se života ve velkochovech týče – hmyz zde nijak netrpí. Velkochovy se totiž podobají jeho přirozenému životu v koloniích čítajících miliony jedinců.

Laskominy s hmyzem mohou navíc fungovat jako kompromis pro páníčky vegetariány, kteří by se ve stravování svých čtyřnohých miláčků chtěli vydat alternativnější cestou.

Stejně tak se jedná o ideální pochoutku pro pejsky trpící potravinovou intolerancí – šance, že by právě tento druh proteinu způsobil alergickou reakci, je totiž minimální. Hmyz je neuvěřitelně výživný, stravitelný, obsahuje železo i vápník a je rovněž bohatý na další minerály a vitamíny.

Hmyzí protein ocení všichni chlupáči, jejichž kůže a srst vyžaduje zvláštní péči. Bát se ho ovšem nemusíte ani při krmení ostatních psích lásek – díky vynikajícím výživovým vlastnostem a ořechovému tónu chuti (který masožravci považují za lahodný) je vhodný pro všechny mlsné čenichy.

Pamlsky Brit Crunchy Snack s hmyzem servíruje našim čtyřnohým parťákům nově také VAFO PRAHA, přední český výrobce superprémiových krmiv pro domácí mazlíčky. Křupavé pochoutky Brit Crunchy Snack tak představují volbu, kterou ocení nejen psi, ale také příroda. Hmyzí protein se v jejich složení snoubí s dalšími zdroji bílkovin, a to s králíkem, jehnětem, lososem, tuňákem, krůtou i syrovátkou. A nechybí ani zdraví prospěšné ingredience jako ovoce, bobuloviny, bylinky nebo probiotika.

Vzniká tak 6 nových receptur plnících nejrůznější funkce – posilují imunitní systém, prospívají zdravému i citlivému trávení, pomáhají udržet ideální tělesnou váhu, osvěžují dech nebo přispívají ke zdravému růstu. Takhle vypadá heslo „prevence výživou“ v praxi.

Všechny pamlsky Brit Crunchy Snack jsou hypoalergenní a jejich složení je bohaté na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny, což ocení pejsci s citlivou pokožkou, náročnou srstí i s citlivým trávením. Běžně užívaný kuřecí tuk je ve složení nahrazen hydratujícím kokosovým olejem. Když navíc přičteme plně recyklovatelné obaly, do kterých Brit celou řadu oblékl, získáme jedinečné krmivo vyráběné s láskou k psům i k planetě.

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.