Sociální sítě
Nahoru

Chronotechna uvede ve spolupráci s Univerzitou Pardubice hodinky

Chronotechna uvede na trh nové hodinky NanoDive s číselníkem vyrobeným z černých vrstev uspořádaných nanotrubic oxidu titaničitého (TiO2) v jejich černé formě. Jde o jeden z nejčernějších materiálů na světě a Chronotechna ho jako vůbec první výrobce bude aplikovat na číselníky hodinek. Nanomateriál absorbuje prakticky veškeré dopadající světlo a chová se tak podobně jako černé díry ve vesmíru.

Vrstvy černých nanotrubic TiO2 pro ciferníky hodinek Chronotechna byly exkluzivně vyvinuty ve spolupráci s týmem Dr. Jana Macáka z Centra materiálů a nanotechnologií při FCHT na Univerzitě Pardubice a Středoevropského technologického institutu VUT v Brně.

Hodinky NanoDive 42 mm jsou vyrobeny z nerezové oceli třídy 316L a jsou vodotěsné do 300 m. Lunetou lze otáčet pouze jedním směrem, přičemž  samozřejmostí je šroubovací korunka a dvojitá antireflexní vrstva na safírovém skle.

Pro vylepšení vlastností materiálu využívá Chronotechna precizních metod kartáčování, leštění a zdobení každé komponenty. To dává modelu NanoDive na první pohled jedinečný vzhled. Pouzdro hodinek je navíc zesíleno aplikací černého povlaku DLC.

Hodinky NanoDive jsou prvním modelem Chronotechny, které mají oficiální certifikovaný chronometr. Jejich ruční výroba probíhá ve Švýcarsku. Každý chronometr má jedinečné identifikační číslo, které je na něm vyryto společně s číslem certifikátu vydaným zkušebnou COSC.

Komunitní financování ve své podstatě sdružuje různé lidi se společným zájmem o koupi produktu za nižší cenu, který je jim následně dodán domů, bez maloobchodníků, velkoobchodníků a dalších zúčastněných stran. Tento způsob financování výrobci umožňuje snížit mnoho dalších nákladů, kvůli kterým by byla výsledná cena hodinek až o 60 % vyšší.

Financování komunitním fondem je pro zákazníky výhodné, protože získají nejlepší možnou cenu.

Pro nás jako výrobce je to také výhodné, protože se vyhneme vysokým dodatečným nákladům na nadprodukci a marketing. Navíc je to dobré pro planetu, protože vyrábíme pouze to, co je potřeba, což pomáhá omezit zátěž pro planetu a plýtvání.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.