Sociální sítě
Nahoru
reklama

Karlínský nováček KRO Bistro & Bar láká na grilované kuře i čepované Negroni

Bistro a rotisserie KRO Kitchen, jež se nachází na náměstí Jiřího z Poděbrad, otevřelo před dvěma lety. Za tu dobu se značka KRO nejen etablovala na pražské gastronomické scéně, ale za relativně krátkou dobu se rozrostla o další podniky. Stávající bistro, pekařství KRO Bakery a kavárnu KRO Coffee nedávno doplnil nejnovější koncept, KRO Bistro & Bar.

Najdete ho v Karlíně, kousek od zastávky Křižíkova. Jak název napovídá, jde o propojení bistra a baru. Podnik zahájil zkušební provoz začátkem června, během kterého tým kuchařů a barmanů doladil poslední detaily, a nyní jsou připraveni posunout laťku KRO i české gastronomie zase o kousek dál.

Myšlenka KRO Kitchen se zrodila v hlavě Vojty Václavíka. Ten před otevřením vlastního podniku vařil v norské michelinské restauraci Fauna a po návratu do Čech se stal šéfkuchařem restaurace Hergetova Cihelna. Parta okolo bistra zaměřujícího se na grilovaná kuřata se začala brzy rozrůstat a také se objevily nové příležitosti a prostory. Vojta a jeho tým neváhali a během dvou let kromě bistra vybudovali také pekárnu, kavárnu a druhé bistro s barem.

Právě KRO Bistro & Bar je nejnovějším přírůstkem do rodiny KRO. Podnik se nachází v Karlíně, nedaleko zastávky Křižíkova. Hlavními tvářemi bistra jsou šéfkuchař Václav Kršňák, který před Kro Kitchen působil jako sous-chef v Café Savoy sítě Ambiente, a šéfbarman Pavel Sochor. Ten během pobytu ve Velké Británii pracoval v jednom z top barů světa Panda & Sons a po návratu do Česka například pomáhal rozjet Manifesto Market.

Koncept podniku částečně vychází z KRO Kitchen, prim tedy i zde hrají grilovaná kuřata. Oproti pobočce na Jiřího z Poděbrad je však nakládají také v tzv. jerk marinádě inspirované jamajskou kuchyní. „S nápadem na novou marinádu přišel náš sous-chef David Dorotík, který už něco podobného zkoušel doma. Stačilo ji jen vyladit k dokonalosti. Kromě vlastní směsi koření do marinády přidáváme ještě limetkovou šťávu a kůry, jarní cibulku, nové koření a papričky habañeros,“ popisuje šéfkuchař Václav Kršňák.

Místním signaturním pokrmem je pečené hovězí s křenovou omáčkou, pečenými bramborami a pažitkovým olejem. Výtečná, lehká a napěněná křenovka si brzy jistě vydobude podobnou slávu jako kuře na paprice z KRO Kitchen. Na své si však přijdou také vegetariáni – ti mohou vyzkoušet tempeh z cizrny a hrachu, který si v KRO Bistru připravují sami. V nejbližších dnes se nabídka rozšíří ještě o kebab – masový i zeleninový –, jehož receptura se bude obměňovat v závislosti na sezóně a dostupných surovinách.

Zásadní součástí nového podniku je bar, který KRO Bistro & Bar od původního KRO Kitchen odlišuje především a posouvá podnik na další úroveň. Nápojový lístek kromě standardu v podobě piva a vína obsahuje i řadu míchaných nápojů. Jde o twisty na známé klasické koktejly jako Daiquiri či Old Fashioned. Okamžitým hitem se stala variace na Cosmopolitan s piscem místo tradiční vodky. „Koktejl je navíc ozdoben pomocí flavour blasteru, který vykouzlí fantastickou bublinu. Ta po prasknutí uvolní ovocné aroma. Lidi to neskutečně baví, protože v Praze není moc podniků, kde by se s něčím podobným mohli setkat,“ dodává šéfbarman Pavel Sochor. Zatím poslední novinkou na nápojovém lístku je čepované Negroni.

O design podniku se již tradičně postarali architekti ze studia Neuhāush Hunal, kteří mají na svědomí i podobu KRO Kitchen a KRO Coffee. Pod jejich vedením získal podnik čistý a minimalistický ráz, kterému dominuje otevřená kuchyň s grilem a bar. Jediný výraznější prvek nesou stěny, na nichž se promítá grafická identita KRO. Nechybí ani svítidla tvarovaná do podoby blesku, jež spojuje všechny podniky značky KRO.

Ačkoli KRO Bistro & Bar otevřelo již začátkem června, byl dosavadní provoz spíše zkušební. Kuchařský i barový tým během této doby doladil poslední detaily a rovnou představil i několik novinek jako například zmiňované čepované Negroni. Přestože už během testovacího provozu bylo jasné, že nové bistro s barem nabídne tu nejvyšší kvalitu, na jakou jsme u KRO podniků zvyklí, nyní je celý tým připraven posunout nastavenou laťku zase o něco dál.

Více z rubriky Gastro

  • Bezstarostné letní dny v restauraci ZEM

    Restaurace ZEM sídlí na pražském Senovážném náměstí, v objektu luxusního lifestylového hotelu Andaz Prague. Během prvních několika týdnů svého provozu se...

    Jan Pešek29.6.2022
  • Jahody a bubliny: Odměna pro rodiče a děti za vysvědčení v La Bottega Oaks Deli Bistro

    Konec školního roku a letní prázdniny se blíží, nedávno otevřené La Bottega Oaks Deli Bistro v Nebřenicích u Prahy proto připravilo...

    Marek Zelený28.6.2022
  • Sezónní Benjamin

    Fine dining restaurace Benjamin ve Vršovicích zaujala michelinské inspektory a nejen je. V českých končinách ojedinělý projekt, který nemá obdoby. Řízená...

    Jan Pešek28.6.2022
  • La Bottega Oaks Deli Bistro otevřelo

    V Oaks Prague, prémiovém residenčním developmentu v Nebřenicích u Prahy, se otevřela první ze dvou restaurací známé italské sítě La Collezione...

    Jan Pešek27.6.2022
  • PRU58 full time

    PRU58 v Holešovicích rozšiřuje svou působnost. V těchto dnech se hosté mohou těšit nově na sedmidenní provoz rozšířený od rána do...

    Jan Pešek27.6.2022
  • Zdravě luxusní

    Hlad v létě existuje. Objev tohoto roku je tady! Zdravé, kvalitní, řemeslně české a luxusní chlebíčky v Bonviván. Do detailu připravené...

    Marek Zelený27.6.2022
  • Osvěžující Chandon Garden Spritz

    Léto je jako stvořené pro svěží chutě a vůně. Na to sází také stylový aperitiv Chandon Garden Spritz, který kombinuje šumivé...

    Marek Zelený24.6.2022
  • Tapas a sangria

    Nejoblíbenějším drinkem v západních zemích je jednoznačně sagria. Nevěříte? Podívejte se na nápojové lístky v New Yorku, Paříži nebo Madridu. Tento...

    Marek Zelený21.6.2022
  • Maxi drinky na Terase U Prince

    Terasa U Prince je pomalu národní památkou. Téměř každý Čech ji zná nebo o ni slyšel. To samé platí pro zahraniční...

    Marek Zelený21.6.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.