Sociální sítě
Nahoru

Nechte se okouzlit passion fruit likérem Chinola

Objevte kouzlo dominikánské odrůdy passion fruit v unikátním likéru Chinola, který v sobě snoubí výjimečnou chuť tohoto tropického ovoce a tříletý dominikánský rum. Užijte si za ještě stále silných paprsků letního slunce příval exotické vášně a dokonalého osvěžení. Připravte si koktejly FASHION FRUIT a PASSION ISLAND, které vás vmžiku přenesou na prosluněné pobřeží, kde léto nikdy nekončí.

Kouzlo dominikánské odrůdy, známé též jako mučenka či maracuja, které se místně říká chinola, bylo objeveno teprve před osmi lety. Cílem bylo vytvořit zcela přírodní likér, který by co nejvíce zachycoval aromatičnost a chuťový profil čerstvé šťávy z plodů passion fruitu. A právě pro tuto dokonalou vyváženost, které se odborníkům podařilo docílit, byl nápoj pojmenován právě po tomto vzácném dominikánském ovoci.

Díky svému nízkému obsahu alkoholu je Chinola (790 Kč/warehouse1.cz) likér také vhodnou bází pro koktejly. A že nejjednodušší většinou bývá to nejlepší, potvrzuje i jeho kombinace s proseccem nebo rumem. Stačí totiž dvě položky a vmžiku vykouzlíte výtečný drink, který vás rozvlní v rytmu dominikánské hudby.

Divoká džungle svažující se k panenským plážím s průzračnou vodou do místa, ve kterém se setkává Karibské moře s Atlantickým oceánem – to je nedotčená oblast El Valle de Chinola, kde se passion fruit, jež se pro výrobu tohoto unikátního likéru používá, výhradně přírodními postupy pěstuje.

Farma na pěstování tohoto chuťově výrazného ovoce byla založena podle vzoru klasických vinic a je v souladu s tradičními postupy jihoamerických pěstitelů. Celý proces je založený na zcela přírodní bázi, kdy je půda obohacována lokálně získanými živinami a biouhlem. O opylování se starají včely chované přímo na farmě. Farma navíc podporuje místní komunitu. Lokálním farmářům poskytuje mladé rostliny passion fruitu i znalosti a zkušenosti pro pěstování tohoto oblíbeného ovoce.

Chinola likér se vyrábí z 3letého rumu destilovaného ze šťávy cukrové třtiny, který zrál v sudech po bourbonu a následně byl filtrován přes dřevěné uhlí, a 100% čerstvých plodů passion fruitu. Výsledkem je výrazná chuť maracuji, jejíž sladkost je vyvážena přirozenou kyselostí.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.