Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a na každém kroku je cítit elegance a duch 30.let. To, co ale dělá z restaurace La Rotonde zajímavou na poli české gastronomie, je bezesporu samotný autor menu, šéfkuchař Lukáš Hlaváček.
Nový šéfkuchař, který se vrátil ze zahraničí, kde nabyl zkušenosti v nejlepších restauracích oceněných michelinskými hvězdami, vnáší do této restaurace přidanou hodnotu. Lukáš spolupracuje výhradně s tuzemskými dodavateli, které společně se svým týmem osobně navštívil a navázal tak na novou tradici, kdy si sám bourá a zpracovává každý kousek masa sám. Je zastáncem teorie zero-waste a rád zpracovává suroviny úplně celé.
Menu se mění dle surovinové dostupnosti, ale jedna stálice zůstává. Je jím absolutní bestseller, který je Lukášovým signature pokrmem. Květák, hnědé máslo, bramborový krém a shimeji. Vegetariánský pokrm, který osloví i milovníky masa.
„Květák je skvělá zelenina. Když se upraví dle našeho postupu, tedy že se upeče vcelku na hnědém másle do měkka. Na povrchu musí být křupavý, příjemně karamelizovaný a uvnitř měkký a krásně nasládlý. Opět ho zpracováváme úplně celý. Mladé lístky nevyhazujeme, ale připravujeme z nich skvělou přílohu, zpracováváme podobně jako špenát. Tučnost celému pokrmu dodává houbové máslo, ve kterém se připravují houby shimeji a krém z konfitovaných brambor, jenž krásně voní po rozmarýnu. Krémovost spojuje všechny chutě,“ říká šéfkuchař Lukáš Hlaváček.