Sociální sítě
Nahoru

Velká cena Zbraně & náboje překvapila novým programem

U některých věcí je dobře, že se stále opakují – jsou jakousi stálicí ve výčtu oblíbených akcí, sázkou na jistotu. Přesně tím se snaží být i Velká cena magazínu Zbraně & náboje, jež se koná rok co rok, a to od samotného založení populárního měsíčníku. Už od začátků byla koncipovaná jako komorní, což pro ni zůstalo charakteristické do dnešních dní – a tak vždy přivítá jen zhruba stovku návštěvníků.

Výjimkou nebyla ani sluncem prohřátá první zářiová sobota, která se opět ve Vinařicích u Kladna nesla v duchu tradice. Střelnici Na Haldě navštívila stovka střelců, kteří se opět utkali v „mířence“, a to na 25 a 50 metrů. Na rozdíl od předchozích ročníků si však organizátoři na ten v pořadí již 23. přichystali překvapení.

Ve spolupráci s FIREARMS.CZ a Klub ZET s podporou Luvo Praha, připravili speciální dynamickou trať pro trénink střelby. Na té si bylo možné vyzkoušet střelbu v pohybu, a to na různě veliké hardoxové terče v různých vzdálenostech, což překvapilo na jednu stranu mnoho vyznavačů klasické mířené střelby na přesnost, na druhou stranu to umožnilo vyniknout účastníkům spoléhajícím spíše na reflexy a vžitou instinktivní intuitivní střelbu při pohybu.

Extra bonusovou položkou se však stala „nehodnocená“ možnost střelby na otáčivý vrtulník s pěti padacími terči, který zapůjčil PSK Union Praha a na kterém si vylámal zuby nejeden zkušený střelec…

V první řadě musím opět poděkovat partnerům, kteří nám umožnili soutěž uspořádat. Například bez střeliva od české společnosti Sellier & Bellot by určitě v takové míře akce neproběhla,“ prozradil v úvodní řeči organizátor soutěže Petr Podstawka.

Se soutěží však pomohlo mnoho dalších společností, jako je třeba novoměstský Prim, hodinářství ChronoShop, jež se tradičně se svými taktickými hodinkami Traser soutěže osobně účastní, nebo třeba oblíbené značky jako Česká Zbrojovka, Glock či Cold Steel, jež dodaly výhry těm nejzdatnějším účastníkům,“ dodává.

Hlavní cenou se letos stal čtyřicetikilový bezpečnostní trezor MS1/4 od společnosti Metalsafe. Jednalo se o menší certifikovaný trezor z nabídky této společnosti, který je díky svým kompaktním rozměrům vhodný nejenom do jakékoli nábytkové sestavy, ale lze jej vozit velmi snadno i v obytných vozech či karavanech.

Právě životu na cestách v obytných vozech a životnímu stylu v souladu s přírodou, jež opět díky covidové pandemii zaznamenal rozmach, byla podřízena volba dalších výher. Ve hře byly sekery Fiskars, kuchyňské nože Tefal, taktické nože ColdSteel, ale také holistické krmivo Carnilove pro psy.

Každý z účastníků soutěže si navíc pochutnal na sušeném mase Indiana Jerky. Během dne se bylo možné potkat i s nadporučíkem ve výslužbě, Lukášem Kvapilem, který kromě názorné ukázky obranné střelby daroval hned několik svých autobiografických knih Slzy rytíře z Dakaru výhercům jednotlivých kategorií.

Překvapením pro všechny se stala expozice unikátních nožů, které vznikly v uplynulém roce na počest magazínu Zbraně & náboje. Skloňovala se tak jména jako Hons, Vluka, Kotěra, Hrbek, Javůrek, Dasch, Svoboda, Pokorný, Brixi či Rosecký. Jejich oficiální premiéra, a to včetně dalších artefaktů, bude představena až na Pražské výstavě nožů na podzim.

Více z rubriky Zbraně

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.