Sociální sítě
Nahoru

První vysokovýkonný hybridní model Mercedes-AMG

Mercedes-AMG zahajuje sériovou výrobu svého prvního vysokovýkonného hybridního modelu, který využívá technologie z Formule 1. Koncept zahrnuje speciální uspořádání pohonu s elektromotorem a vysokovýkonnou sadou akumulátorů z vlastního vývoje na zadní nápravě.

Expresivní design s hluboko dolů protaženou kapotou motoru, svalnatým tělesem karoserie, nízkým prosklením prostoru pro cestující a působivou splývavou zádí dává jasně na odiv sportovní geny čtyřdveřového kupé.

Mercedes AMG GT 63 S E PERFORMANCE nabízí díky speciálnímu poháněcímu ústrojí jak suverénní výkony a pozoruhodnou jízdní dynamiku, tak i nejvyšší míru hospodárnosti. Verze E PERFORMANCE přenáší DNA jízdních výkonů AMG do elektrifikované budoucnosti.

Markantní je charakteristický přední nárazník, který vychází z tvarového řešení dvoudveřového modelu AMG GT. Svým monolitickým vzhledem homogenně zapadá do dynamického designu celého vozu.

Kombinace motoru V8 4,0 litru přeplňovaného dvěma turbodmychadly a elektromotoru přesvědčí nejvyšším výkonem hybridní soustavy 620 kW (843 k) a maximálním točivým momentem více než 1400 N.m.

Okamžité reakce elektrického pohonu zadní nápravy, rychlý nárůst točivého momentu a optimalizované rozložení hmotnosti mezi nápravy umožňují nové zážitky z velmi dynamické jízdy.

Exkluzivními rozpoznávacími znaky na zádi jsou zadní nárazník s integrovaným víkem nabíjecí zásuvky a označení modelu na červeném podkladu. AMG kromě toho zavádí pro hybridní verzi dvojité lichoběžníkové koncovky výfukové soustavy s vnějším žebrováním.

Sada akumulátorů je stejně jako ve Formuli 1 cíleně koncipována pro rychlé vybíjení a nabíjení. Dojezd 12 kilometrů s elektrickým pohonem je prakticky využitelný například pro krátké jízdy ve městech nebo v obytných zónách.

Hmatatelnou a viditelnou přidanou hodnotu nabízí také standardně dodávaný volant AMG Performance s markantním designem s dvojitými rameny a beze spár integrovanými ovládacími plochami.

Značka Mercedes-AMG se rozhodla pro nový způsob komunikace elektrifikace ve spolupráci se svým ambasadorem will.i.am. Slavný hudebník a vícenásobný držitel ocenění Grammy je protagonistou marketingové kampaně „Everything but quiet“. Will.i.am se podílel nejen na jejím konceptu, ale také složil exkluzivní skladbu pro úvodní video.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.