Sociální sítě
Nahoru

Startuje Negroni Week

Nenechte si letos po více než roční odmlce ujít šanci vyzkoušet oblíbené, ikonické Negroni z rukou těch nejzkušenějších barmanů, kteří pomocí Campari vytvoří z klasického drinku netradiční koktejl, jež ve vás probudí nespoutanou vášeň.

Oslavte společně s přáteli okamžik, kdy si můžete dopřát váš oblíbený drink, a navíc podpořit dobrou věc. Vydejte se i u nás v týdnu od 13. do 19. září do některého z 15 spřátelených podniků.

Negroni – proslulý koktejl, který zná celý svět, letos již po deváté zahajuje akci Negroni Week, kdy zapojené bary věnují část zisku z každého prodaného koktejlu na charitu. Společnost IMBIBE společně s Campari zahájila týden Negroni v roce 2013 jako oslavu jednoho z nejproslulejších světových koktejlů společně se snahou získat finanční pomoc pro charity po celém světě. Od roku 2013 se Negroni Week rozrostl z přibližně 120 zúčastněných na více než 12 000 míst po celém světě. Do dnešního dne společně získali přes 3 miliony dolarů na charitativní účely.

Spojení s Campari není náhodné. Negroni, který je celosvětově druhým nejoblíbenějším koktejlem, se totiž od svého počátku pojí s tímto legendárním likérem, jež je zásadní ingrediencí tohoto drinku. Zrodil se totiž z koktejlu Americano – Hrabě Camillo Negroni si ve Florencii v roce 1919 do koktejlu vyžádá gin namísto sody, tato malá změna pak dává vzniknout drinku jež od počátku nese šlechticovo jméno – Negroni.

Campari se vyznačuje sytě červenými odlesky a nahořklou chutí bylin s tóny pomerančů. Je nenahraditelnou součástí světové barové kultury nesmí chybět v žádném baru. Jak se říká, bez Campari není bar.

Letos se v rámci českého zastoupení můžete vydat do patnácti podniků, v nichž působí Campari Red Hands, tedy top barmani, milovníci Campari a pomyslní nositelné červené rukavice symbolizující lásku k tomuto legendárnímu likéru a vášeň s ním spojenou. V rámci akce se navíc můžete těšit nejen na klasické varianty ikonického italského drinku, ale i tzv. Negroni twisty, autorské drinky jednotlivých Red Hands, jež osloví všechny – i ty nejnáročnější zákazníky.

Seznam podniků:

V Praze jsou to: Hemingway Bar, Bonvivant’s CTC bar, Bugsy’s Bar, L’ Fleur Bar, AnonymouS Bar, Bar Cobra, Tretter’s New York Bar, Kro Bistro & Bar, MOVE bar, Bistro Špejle

A dále: Atelier Bar & Bistro,Brno, Poetic Cocktail Bar Žlutá Ponorka, České Budějovice, Apotheka Cocktail Bar v Českém Krumlově

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.