Sociální sítě
Nahoru

Kavárna Slavia opět ožívá

Nejslavnější pražská kavárna na pravém břehu Vltavy naproti Národnímu divadlu je znovu otevřena. Bohatá historie, skvělá atmosféra a nádherný výhled z velkých oken na Pražský hrad, Vltavu či Petřín jen umocňuje neopakovatelnou denní či noční atmosféru.

Interiér si zachovává tradici minulých let – mramorové prvky, dřevěný nábytek, velká zrcadla a klavírní křídlo. Dominantou zůstává skvostná galerie s obrazem Pijáka absintu Viktora Olivy.

Novinkou hned u vstupu je majestátní kávový bar s bohatým výběrem domácích dezertů. Menu vychází z české kuchyně a jejího rakousko-uherského dědictví, pochutnají si na něm všichni milovníci lokální gastronomie. Zajisté je potěší i rozšířená nabídka prémiových vín i destilátů včetně ikonického absintu.

Je pro mne ctí a odpovědností zároveň, že můžeme navázat na úžasnou historii kavárny Slavia. Věřím, že se k nám budou vracet lidé, kteří do kavárny rádi chodili, a cestu si k nám najde i mladší generace, pro niž jsme se snažili zakomponovat některé novinky do celkového konceptu kavárny. Plánujeme také kulturní večery na počest slavných osobností, které Slavii navštěvovaly,“ říká Petra Onderková, provozovatelka kavárny Slavia.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.