Lagarto není jedna kavárna ani dvě. Jsou to rovnou 4 a to v Mostě, Teplicích a ve dvojím provedení v Chomutově. Aby toho nebylo málo je tady ještě mostecké bistro Deli a teplická casual fine dining restaurace J&J.
Ve všech provozech vítají chladné počasí dýňovou nabídkou, která nemá chybu. Jedná se o nápojovou nabídku v podobě Dýňového Mocha s javorovým sirupem, karamelovou čokoládou ve třech velikostech a Dýňového Latte s javorovým sirupem.
Tím to, ale nekončí. Dýně jako sladký dezert, který je roztomilý a zároveň neuvěřitelně lahodný. „V dezertu, ale dýni nehledejte. Jde jen o vizuální podobu. Naopak dominantní chutí je zdravý rakytník, který doplňuje hořká čokoláda, piškot, mléčná čokoláda a oříšky,“ dodává šéfcukrářka celého Lagarta Dominika Tesařová.
Po jejím boku stojí majitel Jan Hawelka, který dává podněty a je hlavním ochutnávačem a schvalovačem. Je neuvěřitelné, jak toto severočeské pracovní duo funguje a je tvůrčí. Samozřejmě sladký příběh Lagarta není jen o nich dvou. Stojí za nimi silný tým, jak ve vlastní výrobně Cake Factory, tak všichni na place, kteří mají ke své práci úctu, a to je cítit na každém kroku.
Dýně dezert stojí 99 Kč lze jí j ochutnat na každé provozovně a také objednat předem a vyzvednout formou take away.