Sociální sítě
Nahoru

Slavnostní křest knihy Novodobé ženské rituály na Občanské Plovárně

Ve stylových prostorách Občanské Plovárny se v pátek 24.9.2021 sešly především spirituálně založené ženy, aby slavnostně pokřtily knihu Novodobé ženské rituály.

Spoluautorka knihy Lilia Khousnoutdinova, je vystudovanou ceremonialistkou a rituály se profesně zabývá dlouhé roky. „Rituály nás provází celým naším životem. Propojují nás s cykly přírody a všemi možnými radostnými i smutnými okamžiky našeho života, které je dobré vědomě prožít. Proto jsme sestavily knihu tak, aby byla jakousi praktickou příručkou pro každého, kdo chce pro sebe nebo své blízké připravit oslavu konkrétních životních fází nebo milníků,“ vysvětluje obsah knihy Lilia.

Kmotrou knihy se stala krásná Miss World z roku 2006, Taťána Gregor Brzobohatá, která všechny přítomné trošku překvapila tím, že jí osobně nejsou rituály vůbec cizí: „Rituály jsou mojí běžnou součástí. Zapaluji si svíčky, před práh pravidelně sypu sůl a vykuřuji byt šalvějí, abychom se zbavili špatných a negativních energií. Často jde z našeho vchodu kouř, tak si říkám, kdy na nás sousedi zavolají hasiče,“ vyprávěla se smíchem Taťána.

Večer byl doslova nabitý pozitivní ženskou energií a sounáležitostí, která byla až hmatatelná. To také několikrát zmínila moderátorka celého včera, zpěvačka Leona Machálková. „Velmi mě těší, že jsem dostala možnost moderovat tento večer plný krásných a inspirativních žen, které se navíc spojily a daly dohromady tuto výjimečnou knihu,“ nešetřila slova chvály Leona.

Podpořit knihu přišly i další známé ženy, které se netají svým zájmem o celou škálu ženských témat i esoteriky, například herečky Kristýna Leichtová, Alena Doláková, Kateřina Winterová nebo Kristýna Janáčková. Všem přítomným pak zahrála dívčí kapela Vesna v čele s Patricií Fuxovou. Během večera se také veřejnosti poprvé představil spolek České ceremonialistky, první česká profesní organizace, na kterou se může s důvěrou obrátit každý, kdo má zájem připravit a provést konkrétním rituálem nebo pomoci dodat určitému obřadu hlubší význam podle vlastních osobních preferencí.

Večer navazoval na celodenní akci s názvem G-day, na které probíhaly přednášky, workshopy, sdílení a živá hudba. Mezi přednášejícími byly také ceremonialistky, které se podílely na vzniku knihy. Přítomné ženy si mohly poslechnout jak na přechodový rituál, do kterého je zasvětila psycholožka Kateřina Kramolišová nebo zajímavé povídání o pohřebních rituálech od funebračky Terezy Chmelařové. K tématu porodních rituálů se pak vyjádřila dula Barbora Chvátalová.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.