Sociální sítě
Nahoru

Co by měla obsahovat dámská peněženka?

Výběr ideální dámské peněženky není jednoduchou záležitostí. Kromě vysokých požadavků na její vzhled má každá žena také konkrétní představu o ideální velikosti i vnitřním uspořádání. I když je volba vysněné peněženky věcí individuálního vkusu, existují styčné body, na kterých se shodne devět z deseti žen. O jaké požadavky se jedná?

Optimální velikost: ani malá, ani velká.

Společnou vlastností většiny dam je potřeba mít stále u sebe nejen peníze, platební karty a doklady, ale také různé členské kartičky, průkazy do knihoven, kartičky pojišťoven sebe i dětí, fotografie a další nezbytnosti. To ale v žádném případě neznamená, že ženy potřebují tu největší peněženku, co je v obchodech k dostání. Protože peněženku nosí v kabelkách (někdy poměrně malých), potřebují velikost „tak akorát“, tedy ani příliš malou, ani příliš velkou. Malá peněženka pojme jen základní věci, navíc se špatně hledá ve větších kabelkách. Velká varianta zabírá příliš místa, špatně se přenáší a působí masivním dojmem. Pro většinu žen je ideální zlatý střed, tedy peněženka střední velikosti, do které se vejde vše potřebné, ale pohodlně se vejde i do průměrně velkého psaníčka.

Kůže, koženka, textil? Především kvalitní provedení

Každá žena preferuje jiný materiál peněženek, všechny však chtějí za své peníze kvalitu, která dlouho vydrží v dobrém a oku lahodícím stavu. Olupující se koženka, křivé švy nebo párající se nitě jsou důvodem k reklamaci i zanevření na značku. Peněženku si nekupujete každý den, je proto třeba pečlivě vybírat, zkontrolovat si kvalitu zpracování a nebát se investovat do tohoto doplňku vyšší částku. Jen tak se z ní budete moci těšit několik let. A co dělat v případě, že je peněženka zakoupená přes internet? Pokud se vám nezdá dostatečně kvalitní, bez obav ji odešlete zpět, máte právo odstoupit od nákupu do 14 dní bez udání důvodu a chtít zpět své peníze.

Nabídka dámských peněženek je opravdu nebývale široká, takže ať už preferujete přírodní kůži, její umělou variantu nebo látkové peněženky, jistě brzy najdete provedení odpovídající vašemu vkusu.

Nejoblíbenější výbava? Okýnko na fotky i přihrádka na drobné

Jednokomorové dámské peněženky bez přihrádek a členění se netěší příliš velké oblibě. Vysoké procento žen vyžaduje možnost přehledné organizace všech potřebných věcí. Kromě osobních dokladů a hotovosti jde často i o malé vzpomínkové předměty nebo členské kartičky, které zatím nebyly nahrazeny elektronickou variantou.

Dámské peněženky by měly obsahovat přihrádku na bankovky, kapsičku na zip, která slouží na mince, dostatečný počet přihrádek na kreditky, vizitky a karty a v ideálním případě i průhledné okýnko na fotky nejbližších. Peněženky s touto výbavou v různých designech i provedeních se řadí mezi nejprodávanější.

Vybíráte si zrovna peněženku a nemůžete najít žádnou podle vašeho gusta? Navštivte e-shop nebo kamennou prodejnu CCC. V jejich sortimentu najdete kromě široké nabídky peněženek také kabelky, boty nebo punčocháče. Sortiment prodejen CCC zahrnuje i pánské a dětské boty a další doplňky, můžete tedy nakoupit pro celou rodinu.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.