Sociální sítě
Nahoru

Návštěvníky Designbloku opět okouzlí tradiční plechové hračky

Ve východočeské firmě KOVAP se hračky vyrábějí již od roku 1946. Na tradiční výstavě českého designu se objevily v loňském roce poprvé a okamžitě si získaly pozornost.

Interaktivní expozice návštěvníky pozvala přímo do výroby plechových hraček a stala se jednou z nejnavštěvovanějších. Také letos KOVAP připravil prezentaci ve formě, která pobaví i zaujme.

Tématem, které se nese aktuálním ročníkem Designbloku je ŠTĚSTÍ. Vzpomínáte si na ten pocit, když jste vzali do ruky novou hračku a poprvé ji vyzkoušeli? Přesně ten pocit štěstí a radosti z objevování dopřeje návštěvníkům unikátní KOVAP aréna, navržená studiem gentle&more.

Na vlastní „kůži“ si zde mohou vyzkoušet všechny hračky z portfolia firmy. Plechový traktůrek, beruška na klíček, model dakarské Tatry a mnohem, mnohem více. Bavit se budou nejen děti, ale všichni, kteří přijmou pozvánku do kouzelného světa tradičních českých hraček.

Ve druhé části expozice se představí novinky firmy KOVAP. Hlavní roli bude hrát ikonický traktůrek na klíček, oblíbený několika generacemi dětí i dospělých. Limitovaná edice plechového traktůrku k 75. výročí založení firmy bude k dispozici v počtu pouhých 1500 kusů, ve dvou barevných provedeních (tedy 750 + 750).

Traktůrek zaujme také řadou nových designových a konstrukčních prvků, z nichž některé budou použity úplně poprvé. Součástí speciálního výročního balení bude i katalog. Na Designbloku se traktůrek premiérově představí veřejnosti, do prodeje půjde ve druhé polovině října.

V limitované sérii vznikl také traktor PRIM, který doprovází edici hodinek PRIM TRAKTOR od tradičního výrobce hodinek, firmy ELTON hodinářská. Bude vyroben pouze v počtu 100 kusů a pyšní se mnoha zajímavými detaily, vyvinutými speciálně pro tento model.

S ideou, aby se i děti setkávaly s kvalitním designem a hračkami vyrobenými s vědomím udržitelnosti namísto laciného kýče na jedno použití, souvisí i vize „Cradle to Cradle“. Prototyp traktůrku navrženého v souladu s těmito principy představí jeho tvůrci, designéři Lenka Svatošová a Pieter Martin ze studia gentle&more.

Více z rubriky Umění

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.