Sociální sítě
Nahoru

Temperamentní Negroni Sbagliato rozzáří i pochmurný podzim

Slunné babí léto pomalu střídá sychravý podzim a setkávání na terasách či zahrádkách se pomalu přesouvá za dveře teplých domovů. Zpestřete své podzimní aperitivo momenty o hořkosladký drink, který vznikl díky ženskému šarmu a mužské chybě. Vyzkoušejte koktejl Negroni Sbagliato, jehož odlesky dokonale symbolizují padající podzimní listí. Věřte, že nikdy není pozdě objevit nové chutě.

Do sklenice naplněné ledem přidejte postupně 3 díly (3 cl) Campari, 3 díly (3 cl) červeného vermutu a 3 díly (3 cl) prosecca. Na závěr ozdobte plátkem pomeranče.

Negroni Sbagliato je alternativou ikonického drinku Negroni. V překladu znamená „špatné Negroni“, neboť se do něj namísto ginu, jež tvoří základ klasického drinku, přidává prosecco. A vznikl úplnou náhodou, kterou s trochou nadsázky můžeme označit za geniální.

Hořkosladký příběh

Jistý barman při přípravě klasické verze koktejlu Negroni přidal do sklenice namísto ginu šumivé víno. Zakoukal se totiž do krásné ženy na baru, která si objednala prosecco. Namísto, aby šumivé víno připravil do sklenice nové, ho omylem přimíchal k Negroni. Muž, který si tento drink objednal, vykřikl: „Negroni Sbagliato!“.

Tato geniální chyba dala vzniknout stejnojmennému drinku, který vzniká spojením symbolu aperitivo momentu – ikonického drinku Campari, vermutu a prosecca. Přichystejte si tento legendární koktejl také vy. Uvidíte, že báječně rozzáří vaše pochmurné podzimní odpoledne.

Ani bitter, ani likér – prostě Campari. Jedinečný hořkosladký nápoj s chutí pomerančů, bylin a koření je charakteristický svou rudou barvou evokující západ slunce, s nímž se dostává ke slovu vášeň. Není tedy divu, že se Campari stalo symbolem italského životního stylu, způsobu života i kultury. Campari je také ikonou ve světě módy, umění, designu a je neodmyslitelnou součástí světoznámých koktejlů. Tajná receptura této nenahraditelné ingredience mnoha oblíbených drinků vznikla již v roce 1860 v italském městě Novara a od té doby se nijak nezměnila.

Doporučená cena Campari: 370 Kč (0,7l).

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.