Sociální sítě
Nahoru

Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská a maďarská jídla, která se stala základem toho, co dnes nazýváme moderní českou kuchyní. Součástí hostiny jsou i lokální vína a pivo a živá klavírní hudba z dob Rakouska-Uherska.

Chtěli jsme vytvořit hostinu, kde hosté mohou ochutnat mnoho různých pokrmů a nemusí celý večer sedět u stolu,“ říká Martin Boháček, šéfkuchař restaurace Augustine.

Chtěli jsme zachovat jednoduchost pokrmů pocházejících z dob císaře Františka Josefa a zároveň využít moderních postupů a jen těch nejkvalitnějších surovin. Inspirovala mě kuchařka, kterou jsem našel doma po předcích. Chtěl jsem se vrátit k našim kořenům a oslavit českou historii novodobovou hostinou pro naše místní i zahraniční hosty.“

Bufet nabízí různé pochoutky, jako je paštika z husích jater, zvěřinový tatarák, kančí žebírka, tafelspitz, konfitovaná kachna a mnoho dalšího, doplněné bezedným lokálním vínem a pivem. V prostorách přízemní restaurace v hotelu Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague jsou tyto hody pořádány každý čtvrtek od 18:00 do 22:00 hodin.

Cena neomezené konzumace jídla, lokálních vín a piv byla stanovena na 1 390 Kč na osobu. Stejně jako u letních brunchů mají děti do 12 let 50% slevu a děti do 6 let konzumují zdarma.

Více z rubriky Degustace

  • Překvapení v srdci Vinohrad: Apelace 21

    Zprvu by se mohlo zdát, že fine dining scéna a pražské Vinohrady nejdou dohromady. To by bylo ovšem chybně smýšlení. Všem...

    Jan Lidmaňský4.4.2024
  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.