Degustace | 11.10.2021 | Jan Pešek

Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská a maďarská jídla, která se stala základem toho, co dnes nazýváme moderní českou kuchyní. Součástí hostiny jsou i lokální vína a pivo a živá klavírní hudba z dob Rakouska-Uherska.
Chtěli jsme vytvořit hostinu, kde hosté mohou ochutnat mnoho různých pokrmů a nemusí celý večer sedět u stolu,“ říká Martin Boháček, šéfkuchař restaurace Augustine.

Chtěli jsme zachovat jednoduchost pokrmů pocházejících z dob císaře Františka Josefa a zároveň využít moderních postupů a jen těch nejkvalitnějších surovin. Inspirovala mě kuchařka, kterou jsem našel doma po předcích. Chtěl jsem se vrátit k našim kořenům a oslavit českou historii novodobovou hostinou pro naše místní i zahraniční hosty.“
Bufet nabízí různé pochoutky, jako je paštika z husích jater, zvěřinový tatarák, kančí žebírka, tafelspitz, konfitovaná kachna a mnoho dalšího, doplněné bezedným lokálním vínem a pivem. V prostorách přízemní restaurace v hotelu Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague jsou tyto hody pořádány každý čtvrtek od 18:00 do 22:00 hodin.
Cena neomezené konzumace jídla, lokálních vín a piv byla stanovena na 1 390 Kč na osobu. Stejně jako u letních brunchů mají děti do 12 let 50% slevu a děti do 6 let konzumují zdarma.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz