Sociální sítě
Nahoru

Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská a maďarská jídla, která se stala základem toho, co dnes nazýváme moderní českou kuchyní. Součástí hostiny jsou i lokální vína a pivo a živá klavírní hudba z dob Rakouska-Uherska.

Chtěli jsme vytvořit hostinu, kde hosté mohou ochutnat mnoho různých pokrmů a nemusí celý večer sedět u stolu,“ říká Martin Boháček, šéfkuchař restaurace Augustine.

Chtěli jsme zachovat jednoduchost pokrmů pocházejících z dob císaře Františka Josefa a zároveň využít moderních postupů a jen těch nejkvalitnějších surovin. Inspirovala mě kuchařka, kterou jsem našel doma po předcích. Chtěl jsem se vrátit k našim kořenům a oslavit českou historii novodobovou hostinou pro naše místní i zahraniční hosty.“

Bufet nabízí různé pochoutky, jako je paštika z husích jater, zvěřinový tatarák, kančí žebírka, tafelspitz, konfitovaná kachna a mnoho dalšího, doplněné bezedným lokálním vínem a pivem. V prostorách přízemní restaurace v hotelu Augustine, a Luxury Collection Hotel, Prague jsou tyto hody pořádány každý čtvrtek od 18:00 do 22:00 hodin.

Cena neomezené konzumace jídla, lokálních vín a piv byla stanovena na 1 390 Kč na osobu. Stejně jako u letních brunchů mají děti do 12 let 50% slevu a děti do 6 let konzumují zdarma.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.