Sociální sítě
Nahoru

Berluti a Hublot s novou edicí chronografů

Už pátým rokem píšící se kreativní spolupráce švýcarské hodinářské manufaktury Hublot s italskou módní značkou Berluti pokračuje. V limitované edici sta kusů hodinek Big Bang Unico Berluti Aluminio se tentokrát luxusní tandem rozhodl ukázat nespočet odstínů šedi, na kterých ruku v ruce spolupracovali zruční řemeslníci obou značek.

Díky spojení pánského módního domu a nejrozporuplnější hodinářské značky světa vznikla v roce 2016 zcela nová podoba modelu Big Bang Unico. Společně se soustředili na propojení módy a hodinářství, kůže a titanu, tvaru a hmoty.

Nejnovější Big Bang Unico Berluti Aluminio využívá sdílené know-how obou značek a přináší decentní, elegantní, monochromatický a nadčasový kousek. Jde o hodinky pro skutečné sběratele a znalce. Stejně jako poslední spolupráce Hublot a Berluti na modelu Big Bang Unico jde o v tomto případě o limitovanou edici pouhých 100 kusů.

Slavnou patinovanou kůži Venezia najdete nejen na leštěné titanové lunetě, ale i na číselníku, kde jsou do ní slova „Swiss Made“ i indexy přímo zapracovány. Kůže je ukotvena mezi dvěma safírovými sklíčky a vystřižena tak, aby vynikla technická dokonalost strojku Unico s jeho ozubenými koly a flyback chronografem s rezervou chodu 3 dny.

Ve spolupráci s Berluti byla vyvinuta speciální technika povrchové úpravy přírodní kůže, která díky včasné krystalizaci uchovává barevné odstíny a vykresluje kůži autentickým a neměnným způsobem. Také řemínek symbolizuje dokonalé propojení obou světů. K dispozici je ve dvou verzích – jedna z leštěné kůže Aluminio Venezia, druhá z patinované kůže Aluminio Venezia s motivem Scritto, která je určena exkluzivně pro japonský trh.

Kůže Aluminio je jedním ze signifikantních povrchových úprav značky Berluti. Paprsky světla, které na ní dopadají, dokonale vykreslují její různé tóny. V případě tohoto modelu převzala značka Hublot odpovědnost za nový dvoudílný design lunety.

Za pomoci tuhé lepkavé pryskyřice se kůže o tloušťce zhruba 1 mm vlepí do dílu ze šedého titanu a poté se přišroubuje k pouzdru hodinek. Díky tomu získává kůže na lunetě stejnou patinu, jako řemínek.

Aby byl výsledný efekt dokonalý, vybrala manufaktura Hublot hned několik materiálů z bohatých archivů, které má k dispozici. Pouzdro o velikosti 44 mm, stejně jako spona na řemínku, je vyrobené z titanu.

Důležitou roli však sehrála i pryskyřice, wolfram, nebo rhodium se saténovým finišem, které zdobí ručky. Díky čtyřiceti letům zkušeností s nejrůznějšími hodinářskými materiály byl Hublot schopen vytvořit Big Bang, který dokonale ladí s odstíny patinované kůže Berluti.

Hodinky Big Bang Unico Berluti Aluminio získají zákazníci ve speciální dřevěné truhle, která krom hodinek obsahuje i kožené cestovní pouzdro a klíčenku Berluti ve tvaru lžíce na boty.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.