Sociální sítě
Nahoru

Není citrón jako citrón

Lagarto je kávové srdce severu, to ví každý, kdo okusil. Za roky svého působení se z ryze českého řetězce stal pojem. Kavárny v Mostě, Chomutově a Teplicích, na které navazuje mostecké bistro Deli a konče u teplické casual fine dining restaurace J&J. Všechny tyto provozovny mají jedno společné, a to sladkou sekci. O dokonalé dezerty se stará vlastní výrobna Cake Factory, kterou vede šéfcukrářka Dominika Tesařová. Právě ona společně s majitelem a kreativní duší Janem Hawelkou připravují neustále nové a nové dezerty.

V těchto dnech si lidé na jakékoliv pobočce či přes e-shop mohou objednat a následně absolutně propadnou chuti Nového citrónu. „Chtěli jsme zase naši novinku posunout a povedlo se. Nevídané propojení chutí a konzistencí. Je to takový ten dezert, na který nikdy nezapomenete a jen kvůli němu se budete do daného podniku vracet,“ říká s úsměvem Jan Hawelka, majitel sítě Lagarto.

Citrón nemusí být jen osvěžující ale také hřejivý. Přesně tímto směrem jsme se vydali. Máslová tartaletka plněná krémem z bílé čokolády, citrónovým piškotem a marmeládou doplňuje citrónové crémeux s opáleným meringuem,“ dodává šéfcukrářka Dominika Tesařová. Cena tohoto dezertu činí 118Kč.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.