Sociální sítě
Nahoru

Léto s novou kolekcí Riviera od Baume & Mercier nekončí

Některé hodinky přežijí běh času a stanou se ikonami. To je bezpochyby i příběh kolekce Riviera od švýcarské značky Baume & Mercier. Poprvé byla představena už v roce 1973 a reagovala na tehdejší změnu životního stylu: lidé ztratili zájem o malé zlaté hodinky, protože ležérnost a nenucenost lépe ztělesňovaly větší, sportovně-elegantní modely v oceli.

Přesně takové byly hodinky Riviera s jedinečným vzhledem pouzdra, s typickou dvanáctistěnnou lunetou, která reflektuje dvanáct indexů na číselníku a je uchycena k pouzdru pomocí čtyř viditelných šroubků.

Baume & Mercier Riviera 10618

V roce 2021 zažívá modelová řada Riviera návrat ve velkém stylu. Originální design hodinek zůstává, ale časomíry získaly modernější vzhled, jenž perfektně odráží lehkost a bezstarostnost života na francouzské Riviéře.

Uvnitř pouzdra letošních novinek jsou uloženy strojky „swiss made“, buď quartzové, nebo automatické. Dva modely lze pořídit též s vlastním kalibrem značky Baumatic, který byl poprvé představen v roce 2018 v modelové řadě Clifton. Má pětidenní rezervu chodu a odchylku v přesnosti chodu -4/+6 sekund za den.

Baume & Mercier Riviera 10622

Kolekce Riviera je zpět se třemi rozměry pouzdra: 36 mm pro dámské modely, 42 mm a 43 mm pro chronograf. Číselník je dekorován motivem symbolizujícím blízkost moře i hor a z jeho barevných odstínů si vybere každý. Je vyveden v modré, černé, zelené a stříbrné barvě (dámské modely jsou doplněny ještě o jemnou světle modrou a světle zelenou barvu). Modely Baumatic zaujmou díky modrému nebo šedému (pro černé pouzdro) poloprůhlednému safírovému číselníku. Ocelové tahy lze díky systému Fast Strap snadno vyměnit za barevné kaučukové řemínky.

Jako bestseller se již nyní jeví model Riviera 10616, jenž vyniká kouřově modrým poloprůhledným číselníkem. Díky němu lze vidět součástky automatického strojku uvnitř ocelového pouzdra ve velikosti 42 mm s integrovaným ocelovým tahem. Skrze průhledné safírové dýnko můžete obdivovat vlastní kalibr typu Baumatic.

Baume & Mercier Riviera 10624

Model Riviera 10625 zaujme zejména svým celočerným vzhledem. Uvnitř pouzdra z povrchově upravené oceli se skrývá automatický chronograf. Sportovní vzhled hodinek doplňuje kaučukový pásek a černý číselník s doteky žluté barvy na ručkách chronografu. Malá vteřinová ručka je umístěna na pozici deváté hodiny, okénko s ukazatelem dne a data v týdnu pak na pozici třetí hodiny.

Elegantní evergreen, to je model Riviera 10615 určený ženám. Na první pohled okouzlí stříbrným číselníkem, potěší i mechanický strojek se samonátahem.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.