Podzim převzal vládu nejen nad počasím, ale projevil se také v gastronomii. Restaurace na menu zařazují pokrmy plné sezónních surovin a nejinak je tomu také v karlínském Kro Bistro & Baru.
Hosté si tak nyní mohou pochutnat například na hovězím tataráku s emulzí z lišek nebo na konfitovaném květáku. Další novinkou v KRO Bistro & Baru jsou vícechodové degustační večeře párované s koktejly.
Kuchaři v čele s Václavem Kršňákem část menu obměnili úplně a receptury pokrmů, které zůstaly, upravili do podzimního hávu. „Například sendvič se smaženým kuřetem nyní servírujeme s majonézou ze sušených rajčat a s nakládanými zelenými rajčaty,“ zmiňuje Václav Kršňák.
Naprostou novinkou je hovězí tatarák s emulzí z lišek, kapary z černého rybízu a s posypkou ze sušeného masa a sušeného žloutku, k němuž se místo tradičních topinek podávají semínkové krekry.
Novým vegetariánským speciálem je květák konfitovaný v uzeném hnědém másle s citronovou kůrou a kmínem. Na talíři jej doprovází pyré z košťálů a odřezků, omáčka z podmáslí, kmínový olej a květák nakládaný v červeném octu. Podzim evokují také dezerty: kaštanové pyré s chai latte zmrzlinou a karamelovým popcornem a dýňové chutney se slaným karamelem, zmrzlinou z kozího sýru a sušenkou z dýňových semínek.
Ohlédnutí za létem
Barová část, kterou vede Pavel Sochor, za kuchyní v žádném případě nezaostává – také v nápojovém lístku najdete hned několik nových koktejlů. Například Coffee Adonis, kombinaci vermutu Noilly Prat Rouge, Amontillado sherry, kávového likéru Mr. Black, Frangelica a brusinkových bitters.
Podzimní tóny se pak naplno projeví v nealkoholických koktejlech s příchutí broskev-kardamom-chilli a švestka-badyán-skořice. Léta se však v KRO Bistro & Baru ještě vzdát nechtějí. Slunné dny připomenou drinky Chinola Sour (Becherovka, passion fruit likér, citron, bílek) a Prosecco Colada (dva druhy rumu, kokosový sorbet, ananas, mandle, prosecco).
Těžký výběr?
Možná to sami znáte. Máte v ruce menu a nevíte, co si vybrat. Nejraději byste ochutnali úplně všechno! Dilema, které se občas přihodí každému z nás, se v KRO Bistro & Baru rozhodli vyřešit možností degustační večeře. Hosté budou mít na výběr ze dvou tříchodových (z toho jedno čistě vegetariánské) a jednoho pětichodového menu. Všechna tři budou obsahovat párování s koktejly a budou vycházet z aktuální nabídky KRO Bistro & Baru.