Sociální sítě
Nahoru

Letošní Salon Exceptional Watches překvapil expozicí hodinek Jamese Bonda

V pořadí sedmý ročník výstavy Salon Exceptional Watches přilákal téměř dvě tisícovky návštěvníků. Hojná účast tak stvrdila stále velký zájem o hodinářské řemeslo – a to i v této době, kdy navíc mnoho vystavovatelů nemohlo kvůli covidovým omezením ze svých zemí přicestovat. Pompézní prostory Paláce Žofín se tak opět byly kulisou tikajícího světa luxusu.

Po loňské vynucené odmlce se opět v pražském Paláci Žofín konala výstava hodinek Salon Exceptional Watches. Po pěti ročnících v Brně a dvou v Praze tak lze hovořit o výstavě už jako o tradiční události, která se koná opravdu rok co rok, a opět proběhne v říjnu 2022.

Myslím, že navzdory současným opatřením a komplikacím při cestování se nám podařilo uspořádat další ročník veletrhu SEW velmi úspěšně. Hodnotím tak na základě názorů vystavovatelů a mnohých návštěvníků, kteří expozice jednotlivých značek hodnotili velice kladně,“ prozradil ředitel výstavy Jan Pokorný. Letošní návštěvnost byla přirozeně nižší, nežli v případě ročníku 2019, nicméně dle aktuální situace byla vyšší, než se dalo očekávat.

Dvoudenní výstava odstartovala už v páteční poledne, kdy po boku půvabné moderátorky Sandry Pospíšilové přestřihl pásku ředitel výstavy Jan Pokorný, a to spolu s významnými hosty, jakými byli Taťána Gregor Brzobohatá, Roman Šebrle, Přemek Forejt a Pavel Foltýn, spolumajitel rodinného vinařství Vinofol.

Nechyběl ani Igor Sirota reprezentující magazín Hodinky & šperky, který se opět ujal doprovodného programu. Ten tvořily čím dál více oblíbené přednášky a rozhovory s hodináři a zástupci jednotlivých vystavujících značek.

Na návštěvníky čekalo, tedy kromě více než tisíce hodinek, příjemné překvapení úzce spjaté s bondovkou Není čas zemřít, která je právě v kinech. Jeden ze salonků totiž obsadila značka Omega, aby jej přetvořila ve speciální výstavu časomír, které agent 007 nosil od roku 1995 do současnosti.

Jméno James Bond bylo navíc skloňováno i v dalších částech výstavy. Stejně jako v předchozích ročnících probíhalo totiž hodnocení ankety hodinek roku Watch of the Year 2021. Tuto prestižní cenu si odnesly právě titanové Omega Seamaster Diver 300M 007 Edition, jejichž design spoluvytvářel přímo Daniel Craig. Hlavní hvězda nové bondovky tak získala 197 z celkového počtu 1200 hlasů.

Věřím, že příští rok bude ještě daleko úspěšnější, a to hlavně z hlediska počtu vystavovatelů, kteří se letos z různých důvodu nemohli zúčastnit. S mnohými z nich jsem již v kontaktu a jejich účast mám přislíbenou. Stále máme veliké ambice a chceme potvrdit, že renomé největšího veletrhu luxusních hodinek ve střední a východní Evropě umíme nejen udržet, ale i zvýšit.“ dodává Jan Pokorný.

V průběhu obou dnů bylo možné obdivovat také vystavenou flotilu vozů automobilky Audi. Mnozí také mohli podpořit KlokArt, tedy charitativní projekt Fondu ohrožených dětí, a to zakoupením trička s hodinářskými motivy, které nakreslil ilustrátor Richard Svitalský.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.