Sociální sítě
Nahoru

Světla s čidly jako luxusní i úsporné řešení osvětlení

Moderní technologie jsou schopné přinést do oblasti bydlení a vybavení domácnosti celou řadu chytrých řešení, které nejen, že značně zvyšují životní komfort, ale také dokážou vytvořit úspory, stejně jako šetřit životní prostředí. Jednou z takových technologií jsou světelné zdroje s čidly. Ty dobře známe jako exteriérové řešení, lze je ale s úspěchem využít i v interiérech.

Světla se senzory a jejich výhody

To, jak fungují světla se senzory je zřejmé. Jedná se zkrátka o světla, která se na základě informace, kterou jim dá senzor (např. o pohybu nebo jiných dalších podmínkách) buď rozsvěcují, anebo zhasínají.

Může se samozřejmě jednat o exteriérové osvětlení, např. světlo, které se rozsvítí samo ve chvíli, kdy s autem zaparkujete před garáží. Stejně tak se může následně zhasnout ve chvíli, kdy již bude auto zamčené a vy si budete doma dávat sklenku vína.

Světla se senzory ale mohou být užitečné i uvnitř bytu či domu, takovéto řešení pozvedne komfort bydlení zase o úroveň výš. Světla s čidlem si lze s úspěchem představit na schodištích, na chodbách či ve spižírnách a komorách.

Senzory pro úspory i ekologii

Raketově rostoucí ceny energií nutí odběratele volit spíše velké a prověřené dodavatele. Zákazníci mnohých menších dodavatelů jsou nyní k přechodu dokonce nuceni, neboť došlo ke krachu těchto dodavatelů. Elektřina od ČEZ nebo jiných velkých hráčů je tak klasikou, ke které se nyní přiklání stále více lidí.

S rostoucími cenami energií je ale možné bojovat i snahou o úspory. A právě světla se senzory jsou k tomu vhodnou cestou. Kolikrát se vám stalo, že jste zapomněli zhasnout v chodbě nebo v komoře? Senzory se o to postarají za vás a vy se tak nebudete muset stresovat přemýšlením, zda jste při odchodu z domu opravdu zhasnuli.

Nedílnou součástí úvah odběratele energie by dnes měla být i ekologie. Snižování spotřeby elektrické energie není důležité jen pro rodinný rozpočet, ale také pro životní prostředí. V kombinaci s úspornými LED žárovkami tvoří systém osazený senzory velmi šetrnou variantu.

Moderní senzory dokážou navíc rozeznat celkovou intenzitu světla, dobře proto ví, že ve dne se rozsvěcovat nemají, což znamená další úspory.

Široké možnosti nastavení

Kromě úspor, šetrnosti k životnímu prostředí a luxusnímu „feelingu“ jsou světla se senzory užitečná i proto, že díky širokým možnostem nastavení intervalů zhasínání si je lze dokonale přizpůsobit místnosti či prostoru, kde mají být umístěna.

Světel s čidly je samozřejmě celá řada druhů a typů, z nichž každé je vhodné pro jiné využití a umístění. Při výběru je třeba si především ujasnit, kde bude světlo umístěno a podle toho jej vybírat. V každém případě se jedná o moderní, efektní a také efektivní řešení pro osvětlení v exteriéru i interiéru.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.