Sociální sítě
Nahoru

Hrajte šipky – bude vám líp!

Věřte tomu nebo ne, šipky jsou ve skutečnosti profesionální soutěžní sport. V Anglii panuje kolem šipek šílenství, ke kterému můžeme s přimhouřenýma oběma očima přirovnat fandění kolem hokeje nebo fotbalu u nás v republice. Ať se to zdá nebo ne, je to náročná hra, která vyžaduje vysokou úroveň dovednosti, přesnosti a pevnou ruku. A i když to možná nevíte, zdravotní výhody hry šipky jsou skvělé.

K oddychovému hraní šipek potřebujete málo. Nemusíte mít speciální boty, ani oblečení, stačí vám to, ve kterém se celý den běžně pohybujete. Co se týče náčiní potřebnému ke hraní, je jasné, že musíte mít ČÍM házet a na CO házet. Tedy: Potřebujete terč a šipky. Stačí vám obyčejné, vlastně jen profesionál pozná kvalitu šipky a je zvyklý házet určitou vahou šipek.

Co se týče schopnosti trefit terč, i na to výrobci mysleli, protože u každého terče je tzv. okruží, cože je kulatý prostor, který není nijak bodován, ale šipky se do něj zabodnou, takže rozptyl v hodu máte celkem velký a stěny zůstanou neporušeny (většinou)…

A PROČ TEDY HRÁT ŠIPKY?

  1. Šipky snižují stres: Můžete odložit práci, zavřít počítač a začít házet – hned teď! Jako volnočasová aktivita jsou šipky pozitivním zpestřením, které vám umožní psychicky si odpočinout, ať už v práci nebo doma!
  2. Buduje týmovou práci: Házení šipek vás může naučit komunikovat s ostatními a růst společně jako tým. Zábavná soutěž mezi partnery a týmy je skvělým školícím nástrojem pro spolupracovníky a vrstevníky k osvojení dovedností budování týmu na sociální a osobnější úrovni.
  3.  Hraní šipek může zlepšit koordinaci ruka-oko díky velké míře přesnosti.
  4. Zlepšuje koncentraci: Neopatrné házení může být nákladné (rozbitá váza atd.), takže koncentrační schopnosti se výrazně zlepšují, když se šipky stanou koníčkem.
  5. Hraní šipek zahrnuje také mnoho strategického plánování, protože každý hod je taktický tah. Lepší strategické myšlení se může promítnout do každodenního logického plánování.
  6. Buduje sebevědomí: Vítězství v šipkách není snadný úkol a díky většímu tréninku a většímu úspěchu může zvýšit vaši důvěru a vybudovat si větší sebevědomí.
  7. Využívá neverbální dovednosti: Při hraní s konkurenčním týmem budete občas potřebovat komunikovat se svými spoluhráči buď gesty rukou, nebo čtením jejich řeči těla, abyste se mohli dozvědět, jaký by měl být váš další tah. Od profesionálů se také můžete naučit hrát, když sledujete, jak házejí každou šipkou, a učíte se z jejich řeči těla a dovedností.
  8. Šipky jako prostředek snižující stres vám mohou pomoci relaxovat uprostřed rušného dne. Rychlá hra proti kamarádovi nebo sólo cvičení během přestávky v práci dokáže s vaší mentální čistotou zázraky.
Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky PR články

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.