Sociální sítě
Nahoru

7 tipů na luxusní dárky (nejen) na Vánoce

Některé životní momenty jsou jako stvořené pro to, abyste se blýskli luxusním dárkem. Ať už jsou to Vánoce, kulaté narozeniny, narození potomka nebo výročí, ukažte obdarovávané osobě, jak moc vám na ní záleží. Někdy je najít ten pravý dárek vcelku oříšek. Takový dárek by měl totiž vykouzlit úsměv na tváři, a navíc by měl ukázat, že vám na dané osobě záleží a že je pro nás důležitá. My jsme se rozhodli vám výběr usnadnit a sepsali jsme pro vás 7 tipů na přepychové dárky, které zaručeně potěší každého.

Kožené doplňky

I z tak obyčejného dárku, jako je kabelka, pásek nebo peněženka můžete vykouzlit dárek neobyčejný. Stačí jen zvolit kvalitní materiál a luxusní dárek je na světě. Poohlédněte se po kožených doplňcích, které jsou praktické, vynikají luxusním vzhledem, kvalitním zpracováním a obdarovanému bude sloužit dlouhá léta.

Pokud si nevíte rady s dárky pro muže, je zakoupení kožené peněženky, opasku nebo kožené brašny ideální volba. Muži si potrpí na kvalitní věci s luxusním vzhledem. Zamyslete se nad jeho vkusem a životním stylem. Podle toho pak vyberte ten pravý model.

I ženy ocení kožený doplněk. Například taková krásná kožená peněženka nebo kabelka se snadno může stát součástí vyladěného vzhledu. Ženy jsou často zimomřivé, a tak chybu neuděláte ani s koženými rukavicemi.

Luxusní hodinky

Čas je veličinou, která má pro většinu z nás nedozírnou hodnotu. I proto patří hodinky mezi jedny z nejromantičtějších dárků, které potěší nejen muže, ale také ženy.

Ženy vnímají hodinky spíše jako módní doplněk. Proto se nebojte vybrat zdobnější model, který dovolí ženě zazářit. Vsadit můžete na kamínky zdobený ciferník nebo hodinky, které jsou vyrobené z více materiálů. Skvěle vypadá například kombinace růžového a bílého zlata.

Na rozdíl od žen jsou pro muže hodinky jediným šperkem, prostřednictvím kterého mohou vyjádřit svou osobnost. Jedná se tedy o doplněk, jehož výběru je potřeba věnovat patřičnou pozornost. Klasickým modelem, který nikdy neurazí jsou hodinky s kulatým ciferníkem a kovovým řemínkem. Elegantnější volbou jsou pak modely s římskými číslicemi a koženým řemínkem.

Luxusní dovolené

Proč nesplnit sen prarodičům, rodičům, sourozencům, dětem nebo blízkým přátelům? Darujte jim poznání, relaxaci, adrenalin, slunce, kulturní zážitky, gastronomické požitky, pláže či nádherné západy slunce. Dovolená jako luxusní dárek k narozeninám nebo k Vánocům je vhodná úplně pro každého. Záleží jen na přání obdarovaného. Někdo má rád relaxaci u moře a někdo dává přednost toulkám po historických městech.

Další variantou luxusní dovolené může být i wellness nebo lázeňský pobyt. Můžete vybrat pobyt v České republice, ale i v našich sousedských zemích. Za luxusními pobyty vyrazte například do vyhlášených Karlových Varů, Poděbrad nebo do horské přírody v Tatrách. Pokud chcete něco nevšedního, nabízí se také maďarské termální lázně.

Investiční dárky

Darujte svým blízkým dárek, který neustále roste na hodnotě. Můžete si vybrat z několika cenových kategorií. Skvělým dárkem pro muže je například láhev archivního koňaku nebo whiskey. Nevýhodou takové investice je ovšem fakt, že obdarovaný se nemusí udržet a dárek nakonec vypije. Na druhou stranu, pokud budete lahve s alkoholem dobře skladovat, určitě nebudou ztrácet na hodnotě, spíš se dá čekat, že jejich hodnota bude neustále růst.

Dalším skvělým investičním dárkem je zlato. Představuje reálnou hodnotu, na kterou si může obdarovaný sáhnout a potěžkat si významnost daru. Pořídit můžete zlaté slitky nebo mince. Zlaté investiční mince zakoupíte i jako pamětní, můžete je mít se symbolem, se jménem či s datem jubilea. Připravte se ale na to, že u mincí ze zlata si budete muset připlatit. Pokud je váš rozpočet na dárek menší, tak můžete nakoupit investiční stříbro.

Šperky

Která žena by odolala luxusnímu náhrdelníku s diamanty, prstenu s briliantem nebo náušnicím s pravým křišťálem? Jsme si jistí, že žádná. S takovým luxusním dárkem zabodujete i u těch nejnáročnějších dam.

Šperky jsou, pokud jde o dárky pro ženy, skutečnou klasikou, kterou rozhodně nic nezkazíte. Každá žena je ale svým způsobem unikátní, má svůj vlastní styl a vkus. Mnohým mužům tak výběr šperku může připadat příliš složitý. Zlaté šperky s diamanty ale mají velkou výhodu v jejich nadčasovosti a široké univerzálnosti. Často tak stačí jen zvolit barvu zlata (ta, která převažuje ve šperkovnici), a pak už jen vybrat styl, který je vám nejblíž.

Prvotřídní kosmetika

Mezi praktické a oblíbené dárky nejen pro ženy patří luxusní kosmetika prémiových značek. Můžete pořídit například kvalitní parfém, vlasovou sadu nebo pleťovou kosmetiku. Možností je spousta. Jen si dejte pozor, abyste zvolili správně. Pokud sháníte dárek pro vaši drahou polovičku, nenápadně se porozhlédněte v koupelně, jaký typ kosmetiky nebo parfému používá a pak už jen vyberte stejný výrobek, pouze od jiné prestižní značky.

Pokud ve výběru stále tápete, není nic jednoduššího, než pořídit poukaz do luxusního kosmetického salonu, kde se o to, aby se obdarovaná cítila jako princezna postarají profesionálové.

Neobyčejné zážitky

Všechny tyto tipy vám přijdou příliš obyčejné? Darujte zážitky! Milovníky adrenalinu jistě potěší seskok padákem, bungee jumping nebo jízda ve sportovním autě. Opravdové gurmány zase neurazíte kurzem vaření jeho oblíbené kuchyně, ochutnávkou rumů nebo degustačním menu v luxusní restauraci. Pokud sháníte romantický zážitek, jistě uděláte drahé polovičce radost vyhlídkovým letem při západu slunce, zážitkovým jachtingem nebo zakoupením lístků na koncert oblíbené skupiny – klidně i v zahraničí.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.