Sociální sítě
Nahoru

Nissan odhaluje svou vizi budoucnosti

Společnost Nissan Motor Co., Ltd. dnes představila Nissan Ambition 2030, novou dlouhodobou vizi společnosti pro posílení mobility i v dalších letech. V reakci na kritické potřeby životního prostředí, společnosti a zákazníků se Nissan chce stát skutečně udržitelnou společností, která směřuje k čistšímu, bezpečnějšímu a inkluzivnějšímu světu.

S touto vizí chce Nissan poskytovat strategickou hodnotu tím, že posílí cesty, které nabízejí sebevědomé, vzrušující a integrovanější zážitky pro zákazníky a prostřednictvím spolupráce umožnit společnosti vybudovat inteligentní ekosystém s integrovanou mobilitou.

V příštích deseti letech bude společnost Nissan dodávat vzrušující elektrifikovaná vozidla a technologické inovace a zároveň rozšíří své aktivity po celém světě. Tato vize podporuje cíl společnosti Nissan být do fiskálního roku 2050 uhlíkově neutrální v celém životním cyklu svých produktů.

Generální ředitel společnosti Nissan Makoto Učida prohlásil: „Úloha společností při řešení společenských potřeb se stále více posiluje. Díky projektu Nissan Ambition 2030 budeme řídit nový věk elektrifikace, budeme rozvíjet technologie pro snižování uhlíkové stopy a usilovat o nové obchodní aktivity a nové příležitosti. Chceme transformovat Nissan tak, aby se stal udržitelnou společností, která je skutečně potřebná jak pro naše zákazníky, tak pro společnost.

Jako průkopník elektromobilů (EV) společnost Nissan demokratizovala elektromobily a investovala do budování nabíjecí infrastruktury a řízení spotřeby energie. Tím, že elektrifikaci postavila do popředí jádra dlouhodobé strategie společnosti, s Nissan Ambition 2030, si společnost klade za cíl urychlit elektrifikaci své nabídky vozidel a tempo technologických inovací s pomocí investicí ve výši 2 bilionů jenů (přibližně 402 mld. Kč) v příštích pěti letech.

Na základě požadavků zákazníků na rozmanitou nabídku zajímavých vozidel představí Nissan 23 nových elektrifikovaných modelů, včetně 15 nových elektromobilů, do fiskálního roku 2030, přičemž cílem je dosáhnout celosvětově více než 50 % elektrifikace všech modelů Nissan a INFINITI.

S uvedením 20 nových modelů s elektrickým pohonem a pohonem e-POWER v příštích pěti letech, Nissan hodlá do fiskálního roku 2026 zvýšit svůj prodejní mix elektrifikace na hlavních trzích.

Jsme hrdí na naše dlouholeté výsledky v oblasti inovací a na naši roli při zavádění revoluce v oblasti elektromobilů. S našimi novými ambicemi chceme i nadále zaujímat vedoucí postavení v urychlování přirozeného přechodu na elektromobily tím, že vytváříme přitažlivost pro zákazníky prostřednictvím atraktivní nabídky, která vyvolává nadšení, umožňuje přijetí elektromobility a vytváří čistší svět,“ uvedl provozní ředitel společnosti Nissan Ashwani Gupta.

Společnost Nissan dnes rovněž představila další etapu elektrifikované budoucnosti, a to tři nové koncepční vozy, které nabízejí lepší zážitky díky sofistikovanějším technologiím. Tyto koncepty ukazují vzrušující možnosti, které se Nissan snaží nabídnout v široké škále nových a pokročilých vozidel a ekosystémů.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.