Sociální sítě
Nahoru

Letecké hodinky Laco s povrchovou patinou

Pražský hodinářský ateliér Chronoshop proslul především svým unikátní selekcí nabízených značek. Koncentruje se totiž povětšinou na malé privátní značky, a to většinou navíc z Německa. Po boku hodinářských stálic, jakými je Sinn či Mühle Glashütte, nabízí také letecké hodinky z Phorzheimu, které tam od roku 1925 vyrábí Laco Uhrenmanufaktur.

Tento slavný německý výrobce stále navazuje na B-Uhr styl vojenských leteckých hodinek, které vyráběly po jeho boku také značky Stowa, Wempe, A. Lange & Söhne a IWC během 2. světové války.

Novinkou na trhu je jeden z třiceti vyrobených pilotních chronografů s patinovaným pouzdrem – Laco München Erbstück. Za cenu 76 250 Kč tak bude mít jejich nový majitel jistotu, že je jediným v republice a jeden z třiceti na celém světě, kdo k firemní patině bude dodávat tu svou – tím, že je bude nosit.

Slovo Erbstück z názvu chronografu znamená v překladu dědictví. Modely ve verzi Erbstück tedy působí jako hodinky s příběhem a vzbuzují historický dojem. Na pouzdru je ručně vytvořená oxidace a stejně i tak vypadá ciferník, jako by ho také poznamenal zub času.

Stejně je tomu i u ruček, u kterých může být dokonce částečně vypadlá luminiscenční vrstva. Všechny tyto ruční úpravy znamenají, že každý kus hodinek je originální a liší se od ostatních.

Srdcem hodinek je osvědčený švýcarský strojek ETA 7750, o čemž napovídá rozložení ruček a registrů. Zapouzdřený je tak, že je chráněn do tlaku do 10 atmosfér. Dodávané jsou hodinky pak na koženém řemínku s dvojitým nýtováním – tak jako během válečných let.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.