Sociální sítě
Nahoru

Nemůžete si luxus dovolit? Začněte tímto

Kdo by netoužil po luxusní nemovitosti, vozu či dovolené? Každý má své sny a každý má právo na to, aby si je splnil. Jenže jak toho docílit? Život v luxusu totiž znamená život s milionovými výdaji. Ony miliony je ale nejprve potřeba mít na účtu. Nepřemýšlejte a začněte jednat.

Nehledejte zázračné cesty k penězům

Sázíte v loterii, hrnete úspory do spekulativních aktiv, podnikáte v multilevel marketingu? I když se tyto cesty k penězům zdají na první pohled velmi lákavé, realita bývá opačná. Hazard už z principu drtivou většinu lidí o peníze připraví, pohádkově zbohatnou jen opravdoví šťastlivci.

Spekulativní aktiva sice možná nabízejí oproti hazardu větší šanci na zisk, současně se s nimi ale pojí riziko ztráty hodnoty vaší investice, která obvykle není malá. Pokud se navíc s oblibou zpětně koukáte na grafy akciových trhů a říkáte si „kdybych TADY koupil(a) za všechno, co mám, a TADY prodal(a), tak je ze mě milionář(ka)“, můžeme vás ubezpečit, že v reálném čase takto dobře situaci na trhu číst nebudete. Křišťálovou kouli nikdo nemá a schopnost najít okamžik, kdy je aktivum skutečně „dole“ a půjde „nahoru“, rovněž ne. Investujte tedy s rozvahou a očekávejte zhodnocení kolem 5 až 10 % p. a. To je zdravý cíl, který je reálné naplnit.

Co se týče zázračného MLM podnikání a dalších „zaručených“ podnikatelských příležitostí, nelze vše házet do jednoho pytle. Pravděpodobně existují osoby, kterým tento byznys dobře vydělává. Obvykle jde ale o vysoce postavené manažery, nikoliv o řadové „prodejce“ produktů a služeb, které firma nabízí.

K penězům se člověk musí propracovat

Co tedy dělat? Potřebujete trpělivost a dlouhodobé odhodlání něco dělat. Začít přitom musíte ihned. Nepřemýšlejte nad tím, co, jak a proč budete dělat. Ano, začněte s rozvahou, ale IHNED – klidně malým projektem. Pomoci vám může i půjčka na první investice. Neinvestujte ale přemrštěné částky, začít se dá poměrně snadno od nuly, projekt či kariéra přitom mohou rychle růst. Například půjčka 50 000 Kč by měla být racionálně odůvodněná pro první fázi podnikání a rozložena pomocí jasného plánu splátek.

Pracujte i na svém osobním rozvoji. Čtěte knihy slavných a úspěšných. Inspirujte se jejich myšlenkami a aplikujte je na sobě.

Pamatujte také na to, že byste nikdy neměli zcela utratit vydělanou částku. Naopak – čím více ušetříte, tím lépe. Kapitál za sebe nechte pracovat. Vracejte jej do podnikání nebo jej investujte. V určitou chvíli bude obnos takový, že si část budete moci dovolit utratit za vysněnou dovolenou či luxusní vůz. A nemovitost na sebe nenechá dlouho čekat.

 

 

 

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.