Sociální sítě
Nahoru

KlokArt se navrací se značkou Certina do 90. let

Po velmi úspěšných edicích triček s motivy hodinek Seiko a Casio se vrhl populární ilustrátor Richard Svitalský do uhrančivého světa značky Certina.

Dvorní kreslíř magazínu Šikulka, ale také tvůrce komiksu Sedmikráskov a některých příběhů časopisu Čtyřlístek, tak opustil sféry japonské kreativity a vydal se po stopách první ze švýcarských ikon.

Motiv hodinářských triček pro rok 2022 s motivem Certina DS Cascadeur

Pod hlavičkou charitativního projektu Klokart tak na podporu Fondu ohrožených dětí představuje projekt Kaskadér. V pořadí již třetí motiv vychází ze vzhledu ikonických hodinek DS Cascadeur značky Certina, které byly navrženy už na začátku 90. let minulého století, a to v úzké kooperaci s francouzským kaskadérským esem Remy Juliennem. Ten se podílel mimochodem na vzniku více jak 1400 akčních snímků, mezi nimiž vyniká hned šest bondovek nebo třeba původní seriál Starsky & Hutch z poloviny 70. let.

Nabídku KlokArt rozšíří pánská trika s krátkým a dlouhým rukávem, ale také dámské modely a mikiny

Příchodem těchto energii vyzařujících hodinek se v roce 1995 tradiční značka Certina začala navracet ke světu extrémních sportů. Safírové sklíčko bylo klenuté speciálními svorníky zapuštěnými do konstrukce pouzdra vyrobeného z oceli, ale v některých případech také z titanu, jehož obliba byla právě na vzestupu. Vskutku jedinečný, do té doby nevídaný a bezesporu odvážný technický design byl na světě. Robustní na náramku uchycené hodinky tak perfektně reprezentovaly 90. léta.

Se základními funkcemi quartzového strojku, tedy s trojicí centrálních ruček a aperturou data, stejně jako s chronografem nebo tehdy velmi populárním alarmem se pustila Certina nejenom do prvotní generace v roce 1995, ale navázala na ně v průběhu let také jejich další dvojicí. Tak avantgardního vzhledu, který byl dán i skutečností, že ocelový tah jakoby kopíroval vzhled motocyklového řetězu, však už nikdy nedosáhla, což bylo dáno snahou integrovat rámeček do plochy skla, případně z něho ponechat jen uchycení přepažující lunetu.

Nové tričko vychází z legendárních Certina DS Cascadeur z 90. let

Hodinky nosili nejenom slavní kaskadéři, jako již zmíněný Remy Julienne, ale také mnoho dalších. Tím definitivně nejslavnějším se stal Švýcar Olivier Keller, který zazářil například ve snímcích Spiderman, Piráti z Karibiku anebo třeba Star Trek: Nemesis či v seriálu CSI: Miami.

Trička a mikiny s ilustrací hodinek DS Cascadeur budou opět dostupné k zakoupení exkluzivně na e-shopu Klokart, případně je bude možné získat jako dárek k pořízení nových hodinek Certina u vybraných prodejců. V každém případě peníze z jejich prodeje podpoří děti v domovech Klokánek.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.