Sociální sítě
Nahoru

Jak pečovat o psa, aby se dožil vysokého věku ve zdraví?

Péče o psa obnáší víc, než jen podávání kvalitní stravy. Už když si bereme našeho nového společníka do rodiny, měli bychom si o něm zjistit co nejvíc. Větší pozornost potřebují pejsci z útulků, kteří v mnoha případech již zažili zdravotní problémy. Jedno však mají všechny psy společné, a to, že potřebují bez výjimky vhodnou kloubní výživu.

Dobrá péče o psa je komplexní a zahrnuje nejen péči o jeho zevnějšek, ale také o psychickou pohodu. Kromě správného výběru stravy, ať už se rozhodnete krmit BARFem nebo granulemi a konzervami, je velmi důležité si zjistit, jaké slabá místa pejsek má. Má-li například sklon k dědičným onemocněním pohybové soustavy, potřebuje jiné složení stravy a navíc doplňky.

Pravidelně bychom se u psa měli starat o:

  • udržování srsti – pravidelné česání, koupání jen se speciálními šampony pro psy. S koupáním to nepřehánějte, abyste psovi nepodráždili kůži
  • udržování zdravých tlapek – zejména v zimě po procházkách je dobré psovi otřít tlapky utěrkami s čistou vodou a namazat je speciálními mastmi, které je vyživí
  • veterinární prohlídky alespoň jednou ročně, v jejichž rámci dáme psa očkovat; důležité je také pravidelné odčervování psa, které zvládnete i sami doma
  • péče o chrup a dásně – čištění zubů speciálními kartáčky, možností je i podávat psovi pochoutky určené k mechanickému čištění zubů
  • dostatek pohybu, společně stráveného času – to by měla být automatická věc pro každého majitele. Zdravý pejsek je šťastný pejsek a nejšťastnější je, když je s vámi!

Co na klouby pro psa? Klouby a pohybová soustava jsou samostatná kapitola. Psy rostou rychle a také jim může, jak nám lidem, postupně chybět kolagen. Ve výživových doplňcích pro psa na klouby hledejme vždy složky chondroitin, glukosamin a kolagen. Nic neztratíte, pokud kolagen budete podávat psovi i samostatně, vždyť jde o přirozenou stavební bílkovinu, kterou potřebují zejména chrupavky. „U velkých plemen je to doslova žádoucí, abyste zajistili vašemu zvířátku zdravý vývin pohybového aparátu. Jelikož velká plemena mají první měsíce života velmi rychlou fázi růstu, je třeba dopřát štěňátku kvalitní krmivo a kolagen pro zdravý vývoj kloubů, chrupavek a svalstva,“ říká MVDr. Markéta Sedlinská z Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.

Sáhnout můžete po Incapet Collagen. Tento 100% čistý rybí kolagen se získává šetrně štěpením kolagenu mořských ryb. Česká značka Inca Collagen má již 6 let na trhu kolagen pro lidi, který pravidelně pomáhá více než 200 tisícům spokojených zákazníků. Proto pak vznikl Incapet Collagen, aby mohl pomáhat psům, kočkám nebo koním. Protože kolagen potřebujeme opravdu všichni: bez něj bychom neměli pohybovou soustavu. Absolutní čistota a bioaktivita Incapet Collagenu zaručují u psů maximální účinky: v první řadě pomáhá zlepšit strukturu chrupavky, posiluje klouby a kosti, ale i další tkáně v těle. Má obrovský význam i pro zdraví kůže, tlapek, podporuje růst krajší srsti a zdravý růst drápků. Taky pomáhá udržovat zdravé dásně, protože kolagen je důležitou součástí mezibuněčného pojiva dásní.

„Tento kolagen změnil mému yorkshirovi život. Jako většinu yorkshirů, i toho mého trápí klouby. Mile mě překvapilo, že Sandy tento kolagen hned zachutnal, nedělal jí žádné problémy s trávením a po dvou týdnech přestala kulhat a je opět spokojený pejsek,“ hodnotí majitelka Paula.

Váš pes si jednoduše zaslouží to nejlepší. A Incapet Collagen je jedničkou mezi kloubními výživami.

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Mazlíčci

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.