Sociální sítě
Nahoru

Kristián Hynek a jeho MTB tým Canyon Nortwave hlásí velké plány pro rok 2022

Canyon Northwave MTB Team představil staronovou sestavu a také závodní plány pro novou sezónu 2022. Tým Kristiána Hynka, jednoho z našich neúspěšnějších maratonců na horských kolech, nově posiluje také jeden z předních českých silničářů Petr Vakoč.

Ten loni ukončil kariéru na silničním kole, ale nechal se zlákat novou výzvou – společně s Hynkem zajet jeden z nejtěžších závodů světa na horských kolech – osmidenní Cape Epic v Jihoafrické republice.

Když jsem oznamoval konec silniční kariéry, snažil jsem se nenápadně naznačit, že ačkoliv na silnici končím, nehodlám se závoděním přestat. Plán závodit na horských kolech jsem měl v hlavě již léta a závodit na Cape Epic pro mě vždy bylo ohromným snem. To, že mohu ve své závodní kariéře pokračovat v nejlepším maratonském týmu po boku mistra světa a vítěze Cape Epic, je pro mě jak ohromnou výzvou, tak velikou poctou. Moc se těším na to, co letošní rok přinese.“ komentuje své nové angažmá Petr Vakoč.

V sestavě týmu nadále zůstávají další hvězdy světového MTB: Němec Andreas Seewald, aktuální mistr světa v maratonu a mistr Evropy 2021, a Čech Martin Stošek, bronzový z mistrovství Evropy 2021 a bronzový z mistrovství světa 2020. Ti společně utvoří druhou závodní dvojici pro Cape Epic 2022, ve kterém měli už loni našlápnuto ke skvělému výsledku. Ten ale nakonec zmařily Stoškovy zdravotní potíže, kvůli kterým musel během závodu odstoupit.

„V roce 2021 jsem se naposledy zúčastnil mistrovství světa mé kariéry s tím, že se ve svých 41 letech více ponořím do manažerské role v týmu. Jeden z mých posledních závodů vůbec tak bude Cape Epic 2022, kde chci po boku Petra Vakoče jet v roli podpůrného týmu Canyon Northwave pro Martina s Andreasem, kteří mají velmi vysoké ambice v celkovém pořadí,” popisuje Kristián Hynek svou aktuální pozici.

Jsem nesmírně vděčný za to, jak se celá má kariéra vyvinula, za všechny úspěchy a radosti, které jsem prožil. Nyní se budu jako manažer soustředit hlavně na rozvoj a posilování našeho týmu Canyon Northwave jako celku,” ke své roli dodává Kristián, který slavný závod Cape Epic vyhrál již v roce 2014 společně s Robertem Mennenem.

V sestavě Canyon Nortwave bude i nadále závodit také Dominik Buksa a nově i první žena v týmu, zahraniční posila Stefanie Dohrn, německá maratonkyně patřící k širší světové špičce.

Kromě Cape Epic bude neoddiskutovatelným vrcholem sezóny opět boj o duhové pruhy na mistrovství světa XCM v Dánsku. Dalšími významnými akcemi budou mistrovství Evropy v České republice, závody světové série v maratonu a národní šampionáty v České republice a Německu.

Tým zahajuje sezónu 2022 nejen v ještě silnější sestavě než kdy dřív a také v nových barvách. Dresům od hlavního partnera týmu Nortwave dominuje černá, fialová a zelená. V novém designu budou také závodní kola Canyon, tým bude sedlat modely LUX a Exceed osazené špičkovými komponenty od DT Swiss a Shimana.

Kromě dlouhodobých partnerů – Canyon, Northwave, Future Cycling, DT Swiss, Koscom, Mercedes, Schwalbe, Paul Lange, Monzas, Topeak, Ceramicspeed, USWE, Oakley, Selle Italia, Shimano, Ote – vítá tým do rodiny také dva nováčky – českou kosmetickou značku SAIN a značku švýcarských náramkových hodinek Alpina. SAIN staví na patentované technologii vyvinuté ve spolupráci s Univerzitou Karlovou, která pečuje o citlivou a namáhanou pleť a pomáhá urychlovat hojení. Alpina má zase blízko k horské cyklistice, a to nejen názvem, ale zejména svým celkovým sportovním charakterem.

„Žádný manažer přece nemůže riskovat, že by někdo z týmu dorazil na trénink nebo na závody pozdě, proto jsme rádi, že máme odteď všichni spolehlivé hodinky,“ raduje se s úsměvem nad novou spoluprací Kristián Hynek. Nové partnerství se značkou Alpina je vyvrcholením dlouholeté spolupráce s hodinářstvím Koscom, v jehož prodejně se uskutečnila tisková konference k nové sezóně 2022.

 

Sestava týmu pro sezónu 2022

Kristian Hynek – závodící kapitán, manažer týmu, 3x medailista z mistrovství světa, mistr Evropy 2012, vítěz Cape Epic 2014

Andreas Seewald – aktuální mistr světa v maratonu, mistr Evropy 2021

Martin Stošek – bronzový z mistrovství Evropy 2021, bronzový z mistrovství světa 2020

Petr Vakoč – jeden z našich historicky nejlepších silničních závodníků, vítěz Brabantského šípu, 2x účast na Tour de France

Dominik Buksa – stálice české maratonské scény

Stefanie Dohrn – německá maratonkyně patřící k širší světové špičce Robert Novotný – mechanik a spoluzakladatel týmu

Torsten Walter – fyzioterapeut

Kateřina Hemerková – Team support

 

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.