Sociální sítě
Nahoru
reklama

Nové menu šéfkuchaře Marka Hosnedla v restauraci Masaryčka

Restaurace Masaryčka v centru Prahy se otevřela po velkorysé rekonstrukci před necelým půl rokem. Vyhlášené nádražní restauraci se podařilo více než úspěšně navázat na slavnou prvorepublikovou tradici, nejen díky atraktivní lokalitě, ale především díky skvělému menu sestavenému šéfkuchařem Markem Hosnedlem.

Evergreeny doplní novinky z kuchařek našich babiček

Nové menu, ze kterého mohou zákazníci začít vybírat právě v těchto dnech, zachovává to nejlepší z původní nabídky a zároveň reflektuje na přání hostů. „Jednoznačně nejoblíbenější jsou tradiční pokrmy z masa, například vepřová líčka na červeném víně nebo hovězí žebra v pivní marinádě,“ prozrazuje šéfkuchař Marek Hosnedl. Právě česká gastronomická tradice je pro Marka trvalou inspirací.

Náměty čerpám ze starých kuchařských knih, počínaje ručně psanými kuchařkami našich prababiček, až po výtisky knih pana Šroubka z antikvariátu,“ usmívá se šéfkuchař, podle kterého je studna receptů z dávných dob téměř bezedná. Díky umění Marka Hosnedla skloubit klasiku s náročnými požadavky dnešních hostů návštěvnost restaurace Masaryčka od jejího otevření kontinuálně stoupá. Navzdory přetrvávajícím covidovým opatřením dosáhl nárůst téměř 40%.

Paštika i pomazánky vlastní výroby zachutnají nejen k pivu

Dalším lákadlem restaurace je skvěle ošetřené plzeňské pivo. V návaznosti na výtoč oblíbeného Plzeňského prazdroje se Marek Hosnedl rozhodl do menu zařadit i více pokrmů, které ideálně doplní posezení u piva. „Největší novinkou je sdílené prkénko Masaryčka. Hosté mohou ochutnat výběr těch nejlepších produktů, které si sami vyrábíme,“ zdůrazňuje šéfkuchař. Konkrétně jde o játrovou paštiku s pečeným masem a cibulovým džemem, vepřové ve vlastní šťávě, pomazánka z pečeného bůčku nebo z topinamburu a další pochutiny.

Skvělou alternativou ke klasickým chipsům jsou pak pikantní škvarky v uzené paprice. A koho by snad nezlákal pěnivý mok, může ke skvělému jídlu ochutnat i další novinku v sortimentu – pálenky z tradiční vizovické pálenice Jelínek.

Restaurace Masaryčka se nachází přímo na Masarykové nádraží, na rohu ulic Hybernská a Havlíčkova.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.