Sociální sítě
Nahoru

Solitér do interiéru určený kuřákům

V posledních dvou letech, respektive v období posledních dvou karantén, nebývalou měrou vrostl zájem o nevšední doplňky domácnosti. Po boku podlahových mechanických hodin či špičkových hi-fi apertur se dostaly do hledáčků také domácí dýmky.

Prvotřídním výrobcem dýmek je například tuzemská společnost Tantum Pipes produkující designové skvosty klasických tvarů. K výrobě jejich dýmky, kterou lze objednat za 69 700 Kč, bylo použito těch nejlepších dostupných materiálů, které lze pro výrobu použít.

Kompletní dýmka, při výšce 775 mm a šířce 145 mm, se pyšní hmotností pouze 1980 g, a to hlavní zásluhou titanu, který je jako jediný kov na dýmce použit. Na čirou vázu ze skla navazuje závit, který plynule přechází na část těla, přes tácek až po trn.

Všechny odjímatelné části dýmky jsou k sobě šroubovány pomocí závitů. Dým prochází tělem, které je zahaleno do extrémně tvrdého a odolného dřeva Wenge, ze kterého je vyrobena také korunka, která disponuje vložkou z vysoce kvalitního a zdravotně nezávadného silikonu.

Titanový HMS, je na dně vybaven jemným vroubkováním pro udržení stabilní teploty uhlíků a přesně pasuje na korunku. Multifunkční kleště slouží nejen tradičně k úpravě uhlíků, ale také k jednoduché manipulaci s HMS.

Na titanový šlahoun je vyrobena rukojeť ze stejného dřeva jako na celé dýmce, pomocí závitu je k němu připevněna čirá, silikonová zdravotně nezávadná hadice, do které je na opačné straně zapuštěna titanová koncovka, určená pro vstup do středu těla dýmky.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.