Sociální sítě
Nahoru

Návrat do historie s hodinkami Certina

Cesta historií je na významných místech vyznačena jmény a daty. V záznamech švýcarského výrobce hodinek Certina je jedním z takových milníků rok 1968.

Model DS-2 tehdy stanovil nová měřítka v oblasti odolnosti. Dnes značka znovu oživuje působivý design 60. let a přidává k němu nejmodernější automatický strojek s antimagnetickým vláskem setrvačky Nivachron.

Prvním modelem DS-2 z roku 1968 zahájila společnost Certina novou kapitolu ve výrobě mimořádně spolehlivých hodinek a navázala tak na velmi úspěšný – a také mimořádně stylový – příběh, který započal o devět let dříve modelem DS-1.

Model DS-2 si stejně jako dnes vysloužil uznání za své pouzdro ve tvaru tonneau, tedy „elipsu zakončenou na obou koncích“, jak se psalo v prezentaci produktu z roku 1968. Měkké rohy a hrany doplňuje kulatý číselník a safírové sklíčko. Soudkovitý nový model DS-2 je k dispozici ve čtyřech verzích s ciferníky v matně černé a saténově kartáčované stříbrné, modré nebo černé barvě.

Obdélníkové ručky a indexy se zvýrazněním Super-LumiNova podtrhují vintage vzhled hodinek. Pouzdro z ušlechtilé oceli se nosí na milánském mesh náramku nebo na řemínku NATO z materiálu #tide ocean material®, jehož základem jsou plasty vylovené z oceánu.

Ačkoli se nová DS-2 zvenčí nápadně podobá své původní verzi, její vnitřek je úplně novým hodinářským dílem. Současný model je vybaven nejmodernějším automatickým strojkem s rezervou chodu až 80 hodin a antimagnetickým vláskem Nivachron.

Strojek, který je dobře viditelný přes safírové sklíčko na dýnku hodinek, spolehlivě pohání hodinovou, minutovou a sekundovou ručičku spolu s ukazatelem data na 3. hodině. Díky šroubovací korunce a systému Double Security (DS) jsou hodinky vodotěsné do 200 m (20 barů). Takže i přes veškerou nostalgii dávají hodinky DS-2 jasně najevo: v hodinářství se čas rozhodně nezastavil!

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.