Sociální sítě
Nahoru

Hodinky na pomoc Ukrajině

Současný teror na Ukrajině netřeba více rozvíjet, stejně jako Putinovo ego. Ohromné trestuhodné lidské selhání, které si denně žádá lidské oběti, však nenechalo nikoho chladným. Na pomoc se vydalo nespočet lidí z celého světa – logicky hlavně z Evropy.

Stranou nezůstaly ani velké nadnárodní společnosti. Se snahou pomoc přišlo i několik hodinářských ateliérů a značek v Čechách – právem jim tak náleží uznání, a dražitelům nabídnutých hodinek ohromný respekt a poděkování.

První, kdo se rozhodl pomoci, byl hodinářský ateliér Chronoshop. Ten nabídl do aukce beznadějně vyprodané ikonické potápěčské hodinky Seiko SKX009K2. „K tomu přihodíme limitovanou edici Seiko 5 Sports, SRPG47K1, která designem na kultovní model SKX navazuje. Barevná koncepce tohoto modelu má znázorňovat probleskující modř nebe mezi bílými mraky. Naší naději je, že i nad Ukrajinou se mraky rozplynou,“ píše majitel ateliéru Chronoshop Jakub Sivek na svém chronoblogu. Dvojice hodinek byla vydražena za 55 000 Kč, k níž hodinářský ateliér přidal ještě 20 000 Kč navíc.

Hned druhým hráčem, který na charitativní aukce navázal, se stala mladá hodinářská značka Bohematic z Nového Města nad Metují. Ta se prostřednictvím Twitteru magazínu Forbes rozhodla vydražit unikátní kus svých ocelových hodinek Graphic Sutnar, které v reakci na současnou situaci osadila žlutou sekundovou ručkou nesoucí státní znak Ukrajiny – zlatý trojzubec neboli tryzub sv. Vladimíra.

Samozřejmě nechyběla ani modrá barva, kterou využil designér Michal Froňěk na koženém řemínku, stejně jako podklad žlutému datu na datovém věnci. Za hodinky majitel zaplatil velkorysých 1 500 000 Kč – mimochodem, ve standardním provedení se modely linie Graphic Sutnar prodávají za cenu od 98 000 Kč.

Stranou nezůstala ani tradiční česká společnost Elton Hodinářská, která v Novém Městě nad Metují vyrábí náramkové hodinky pod značkou Prim. Obratem navrhla design pro deset kusů quartzových Prim Pilot nesoucích symboliku země, která s velkou ctí a odvahou čelí hrůze. Za pouhé čtyři minuty po jejich odhalení prodala všech deset exemplářů a celková částka 150 000 Kč bude ihned poslána na účet neziskové organizace Člověk v tísni, na kterou poputují i další finance z výše zmíněných prodejů.

Více z rubriky Aukce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.