Sociální sítě
Nahoru

Rolls Royce Phantom III, Jawa 250 i první český dinosaurus na veletrhu Sběratel

Po hodně dlouhé době první šanci, jak se potkat a nakoupit „na živo“, nabídne sběratelům od 25. do 26. března jarní veletrh Sběratel v pražském hotelu Olympik. Chystá se na něj několik desítek vystavovatelů z celého světa a návštěvníky čeká atraktivní doprovodný program.

Hitem úspěšného prvního ročníku jarního Sběratele bylo vystavené album poštovních známek zpěváka Freddie Mercuryho. Do Prahy ho zapůjčilo Britské poštovní muzeum a přijel s ním i kurátor muzea Stuart Aitken (na snímku).

Po měsících strádání, kdy mohli sedět jen u obrazovek počítače, budou mít sběratelé možnost koupit nový materiál od předních domácích i zahraničních vystavovatelů. A protože většina velkých oborových veletrhů a burz byla v západní Evropě v zimě a na podzim loňského roku zrušena, je o pražskou akci mezi vystavovateli velký zájem.

Na veletrh Sběratel míří nejen sběratelé, ale také lidé, kteří hledají, kam investovat.

Nomenklatura pokrývá poštovní známky, mince, bankovky, pohlednice, staré akcie, karty a další sběratelský materiál.

Veletrh bude provázet řada doprovodných akcí, do prodeje je naplánována sběratelská bankovka ze série Zlatá sbírka Václava Zapadlíka, tentokrát s automobilem Rolls – Royce Phantom III z roku 1938.

Premiéru na veletrhu bude mít také sběratelský přítiskový arch „Jawa 250 / 559 „panelka““- 60 let“ a sešitek vlastních známek „Pravěk v Čechách“ s motivy pravěkých zvířat od našich předních výtvarníků, kteří navazují na odkaz Zdeňka Buriana.

Na posledním jarním Sběrateli měla premiéru dopisnice věnovaná skupině Tata Bojs. Letos veletrh připomene skupinu Rolling Stones, která slaví 60 let od založení, na různých sběratelských artefaktech. Například nových poštovních známkách britské pošty, jež budou na přímo na akci také v prodeji.

Na příležitostné přepážce České pošty pak bude možné získat poštovní razítko s motivem jediného českého dinosaura s názvem „burianosaurus augustai“.

Veletrh Sběratel bude největším jarním setkáním sběratelů všech oborů.

K dispozici budou na veletrhu opět oblíbené služby bezplatného oceňování sbírek, které nabízí Svaz českých filatelistů, Česká numismatická společnost, Muzeum cenných papírů, Klub sběratelů autogramů nebo Klub sběratelů kuriozit.

Více z rubriky Výstavy a Premiéry

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.