Chronografy | 18.3.2022 | Jan Pešek

Německá retroklasická vlna v podání Union Glashütte

Inspirace výraznými prvky chronografů minulosti aplikovaná v moderní podobě se stala pro hodinky saské značky Union Glashütte velmi typická. Nově se tak rozhodla rozšířil kolekci svých sport-chic hodinek Belisar Chronograph navazujících na tento trend.
Proslulá německá značka tak představila hodinky s neobvyklým číselníkem, který se vzhlédl v trendech sedmdesátých let minulého století.
Tmavě zelený, až v černou přecházející, černý číselník s výrazným barevným přechodem probíhajícím zevnitř ven zaručeně stáhne veškerou pozornost.

Velká čísla v hranatém retro stylu připomínající klasickou moderní éru, pulsometr a typické retro prvky, jako jsou hřibovitá tlačítka a mírně klenuté safírové sklíčko umocňují typický vintage charakter hodinek.
Uvnitř ocelového pouzdra pracuje mechanický kalibr UNG-27.S1 definující novou generaci strojků značky.

Disponuje totiž křemíkovým vláskem, který je odolný vůči magnetickému poli a garantuje vyšší přesnost, nežli běžně využívané materiály. Hodinky tak mají i poměrně vysokou rezervu chodu, a to celých 65 hodin.
Za zhruba sedmdesát tisíc by měly rozšířit portfolio hodinářského ateliéru Chronoshop, a to na tematicky zeleném řemínku z nubuk kůže, která je u nožek výrazně prošitá bílou nití.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz