Sociální sítě
Nahoru

Šťavnatá novinka Beefeater s příchutí citrusů

Beefeater coby nejvíce oceňovaný gin na světě představuje nejnovější variantu Beefeater Zesty Lemon, které dominuje jedna z jeho kultovních bylin, takzvaných botanicals.

Přírodní citrusový tón vzdává poctu zakladateli značky Jamesi Burroughovi, jenž ve své době přimíchával do destilátu čerstvé citrony pocházející z londýnského trhu Covent Garden a dodával tak ginu povznášející twist.

Beefeater Zesty Lemon vyvinul legendární master distiller a držitel Řádu britského impéria Desmond Payne na bázi klasické receptury Beefeater London Dry Gin a přírodního citronového akordu.

Nová variace vyniká výrazně citrusovým aroma se zřetelnou základní chuťovou stopou po příjemně nahořklém jalovci. Základ složení vychází z tradiční receptury Beefeater London Dry Gin. Ovocný dojem navozují složky výhradně přírodního původu.

Master distiller značky Beefeater Desmond Payne MBE k této novince uvádí: „Citrus tvořil vždy nedílnou součást receptury našich ginů, neboť do rovnováhy celkové chuti vnáší svěžest a rovněž se dokonale snoubí s klasickými tóny jalovce a zemitější andělikou. Beefeater Zesty Lemon inspiroval Lemon Gin produkovaný v padesátých letech minulého století. Obohacením o svěží citrusovou složku se stal ideální volbou pro soudobé náročné milovníky ginu, jež ocení prvotní závan sladkosti na patře a šťavnatý citronový závěr.

Celosvětová ředitelka značky Murielle Dessenis poznamenává: „Nemůžeme se dočkat, až Beefeater Zesty Lemon nabídneme našim spotřebitelům, které definujeme jako Urban Explorers, protože vyniká osvěžující a vyváženou přirozenou chutí. Naši městští objevitelé hledají neustále něco nového. Pro tyto spotřebitele hraje vizuální dojem zásadní roli a aktuálně nejžádanější citronová příchuť má v tomto směru obrovský potenciál. Náš nový ochucený gin pulzuje životem a je ideálním objektem ke sdílení na Instagram, ostatně citrus vždy představoval pro Beefeater stěžejní roli a dokonalé spojení.

Super prémiové ochucené giny zažívají globálně dvouciferný růst a Beefeater dané kategorii vévodí na celosvětové úrovni. Beefeater Zesty Lemon doplňuje dvě osvědčené příchutě: Beefeater Pink Strawberry, který je aktuálně k dispozici ve více než 85 zemích po celém světě, a Beefeater Blood Orange, jenž se stal ve Spojeném království nedlouho po svém uvedení na trh v roce 2020 jedničkou mezi inovativními lihovinami.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.