Sociální sítě
Nahoru
reklama

Rybí hody v pražských restauracích PRU58 a La Bodeguita del Medio

Pražské restaurace plánují na přelom dubna a května zajímavé akce pro milovníky rybích specialit.

Hned na konci dubna, konkrétně 28. dubna od 18 hodin, vypukne jedinečná show šéfkuchaře Michaela Simona starající se o restauraci La Bodeguita del Medio. Na přání svého hostů bude realizovat již 12. ročník populární kuchařské akce: bude bourat velkého tuňáka z Malediv – a to přímo před zraky mlsných jazýčků svých hostů.

Studená kuchyně bude zastoupená zauzeným sashimi z tuňáka, variací nakládaného zázvoru, wasabi, salátu z řas wakame či tartarem s jarní cibulkou, sójovou omáčkou Kikkoman a rybí omáčkou. Teplá kuchyně ve steakovém opojení, a to steak s wasabi pyré a julienne zeleninou následovaný steakem s kambodžským pepřem na salátu ze špenátu, polníčku, avokáda a koriandru, opečená tortilla. Nechybí ani oblíbené sushi ve variantě maki rolky.

Samotné již sestavené menu stojí 1150 Kč a zahrnuje tartar s jarní cibulkou, sójovou omáčkou Kikkoman, rybí omáčkou následovaný Steakem s wasabi pyré a julienne zeleninou. Sladkou tečkou je Panna cotta s malinovým coulis.

Druhá akce proběhne 3. května od 18:30 v pražské holešovické restauraci PRU58. Velkolepá akci bude vévodit halibut, a ne tak ledajaký: divoká ryba chycená na udici v severském moři v 50m hloubce bude mít cca 30 kg. S přicházejícím jarem ji připraví tým v čele se Štěpánem Návratem, a to v rámci do zelena laděného menu.

4 chodové menu za 1111 Kč v sobě bude ukrývat chody nazvané Céviche and Greens /marinovaný halibut, fazole, chřest, edamame, shiso, ponzu/, Halibut and Cucumber /tatarák, hadovka, togarashi, tanuki, kaviár, cassava chips/, Hirame Roll /aburi halibut, tempura, kewpie, chřest, sakura/ a Pla Rad Prik /křupavý filet, zázvor, chilli, citrónová tráva, karamel, koriandr/.

Nebude chybět ani amuse bouche /rýžový krekr, wasabi, hrášek, halibut/ a Hirame Nigiri /sushi rýže, halibut, teriyaki/. Vinné párování zajistí sommeliér Martin Mlýnek a 4 speciálně vybrané skleničky vína bude moci každý okusit za 555 Kč. Pokud by někdo měl ještě hlad, bude k dispozici Charcoal Banana Leaf /variace hrášku, filet v listu, popel, tarhoňa/ za 250 Kč na osobu.

Více z rubriky Degustace

  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.