Sociální sítě
Nahoru

EQS SUV: Nově definovaný luxus v segmentu SUV

Mercedes-Benz vstoupil s luxusním sedanem EQS a sportovním manažerským sedanem EQE do nové, zcela elektrické éry i ve vyšších segmentech trhu. Zanedlouho bude na této platformě vyvinuté pro elektromobily následovat třetí modelová řada EQS SUV.

Toto SUV nabídne ve svém avantgardně luxusním interiéru velkorysý prostor, komfort a konektivitu pro až sedm cestujících. Díky výkonným elektromotorům, pohonu všech kol 4MATIC s rychlými reakcemi a inteligentnímu jízdnímu režimu OFFROAD projede EQS SUV suverénně i lehkým terénem.

Nové EQS SUV sdílí se sedanem EQS dlouhý rozvor náprav (3210 milimetrů), výškou ho však překonává o více než 20 centimetrů. Vnější rozměry jsou 5125/1959/1718 milimetrů. Z kombinace velkorysých dimenzí automobilu kategorie SUV a výhod účelného designu elektromobilové platformy profitují rozměry interiéru.

Druhá řada sedadel je standardně elektricky nastavitelná. Do zavazadlového prostoru lze uložit až čtyři golfové bagy. Volitelně se dodává třetí řada sedadel se dvěma dodatečnými samostatnými sedadly a rozsáhlou komfortní výbavou pro všechny cestující.

Sedan EQS je mezi sériově vyráběnými automobily aktuálně mistrem světa v aerodynamice . Jeho účelný design s hladkou, rovnou spodní částí vozu a po většinu doby uzavřenými žaluziemi masky chladiče byl dobrým východiskem pro aerodynamická opatření u modelu EQS SUV. Optimalizace pro SUV typických aerodynamických detailů vedla k dosud jedinečné kombinaci mimořádné nabídky vnitřního prostoru a aerodynamické účinnosti.

Všechny verze modelu EQS SUV mají elektrický hnací řetězec (eATS) na zadní nápravě. Varianty se systémem 4MATIC disponují navíc ještě jednotkou eATS na přední nápravě. Funkce Torque Shift zajišťuje u verzí 4MATIC inteligentní, plynulé rozdělování točivého momentu mezi přední a zadní kola a současně dohlíží na nejefektivnější využívání elektrických hnacích řetězců eATS. Vpředu i vzadu pracují synchronní elektromotory s permanentními magnety. Mezi výhody této konstrukce patří vysoká hustota výkonu, vysoká účinnost a vysoká výkonová stálost.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.