Sociální sítě
Nahoru

Dlouho očekávané Colnago C68 k dostání v Čechách

V dnešních ranních hodinách se v pražském butiku Colnago & Assos ProShop odhalil další ze skvostů prémiových kol značky Colnago. Prezentace novinky se hrdě ujal bývalý olympijský reprezentant v silniční cyklistice Petr Benčík, který značku v Čechách zastupuje.

Dlouho očekávaná novinka, pocházející z městečka Cambiago nedaleko italského Milána, navazuje na linii špičkových kol s označením C, které symbolizuje hodnoty značky: Carbon, Colnago, Cambiago, Class.

Pro zajímavost dodejme, že číslo 68 reprezentuje počet let existence značky, kterou založil Ernesto Colnago už v roce 1954.

V rámci portfolia značky tak moderně konstruovaná klasika jeménem Colago C68 doplňuje profesionální kolekci V, ze které využívají jezdci stáje UAE Team Emirates prvotřídní model V3Rs.

Ručně vyráběný model C68 bude v pražském butiku nabízený hned ve třech základních variantách – ryze silničním provedení road, dále allroad se širšími pneumatikami a ve variantě gravel.

Model C68 je nadále rámem pro cyklisty, kteří ocení špičkové dílenské i designové zpracování a lakování a fascinuje je technologická výjimečnost. U rámu C68 je použit stejný počet spojek jako u modelu C64, jsou však jinak uspořádány a konstruovány. Skladba rámu ze sedmi částí umožňuje vytvořit sedm různých dílů, kdy každý Colnago vyrábí pomocí vlastního technologického postupu. Ten umožňuje docílit nejen vyššího tlaku na karbon, ale i každý díl precizně tvarovat a dosáhnout kýžené konstrukční pevnosti. Jelikož jsou formy menší, je nad procesem laminace lepší kontrola. Této volnosti nelze při konstrukci monocoque rámů docílit,“ prozrazuje Petr Benčík.

Důležitou myšlenkou vylepšení již tak skvělých vlastností je propojení některých součástí – konkrétně trubek se spojkami do jednoho celku.

Nově je tak prakticky z jednoho kusu horní rámová roura a vrchní část hlavy, spodní část hlavy pokračuje spodní rámovou trubkou ke středu a podobně. Středové složení je nyní ve standardu T47.

I u tohoto modelu, kterému nechybí ani v současné době hojně využívaný token NFT, je důraz více kladen na bezpečnost jezdců a stálost pevnosti konstrukce v čase. Hmotnost rámu je 925 gramů (velikost 485 bez kovových doplňků). Aktuálně je k dispozici verze rámu pro kotoučové brzdy, během roku pak bude opět možnost volby brzd ráfkových. Colnago bude vyrábět rámy nejen celokarbonové, ale taktéž v limitované produkci se spojkami z 3D formovaného titanu.

Ceny kompletovaných kol Colnago C68 se budou pohybovat přirozeně podle výbavy, a to zhruba od 250 000 Kč do 400 000 Kč. Samotný karbonový rám, respektive rámová sada, vyjde zhruba na příznivých 150 000 Kč.

Více z rubriky Sport

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.