Sociální sítě
Nahoru

Španělsko na dosah: Tapas Bar Miró

Temperament Španělů dokonale vystihl Woody Allen ve svém romanticky pojatém dramatu Vicky Cristina Barcelona. Bouřlivé emoce, vášeň ale i fantastické chutě dokonale definují kulturu království Pyrenejského poloostrova a stejně tak se promítají se i v charakteru bistra na pražském Smíchově nazvaného jednoduše po svém majiteli – Tapas Bar Miró.

Na Španělsko odkazuje na první pohled typickými azulejos, pestrobarevnými glazovanými kachličkami, jimiž je obložený dlouhý bar procházející celou restaurací. Za ním lze obdivovat širokou nabídku vín mapující vinařské regiony země a její špičkové vinaře.

V hlavní roli je však přirozeně tapas a místní speciality přichystané vždy z čerstvě přivezených ryb a mořských plodů. Ať už se jedná o kalamáry, chuťově dokonalé Gamas al Ajillo, tedy vyhlášené krevety smažené na oleji s česnekem, anebo třeba v oleji marinovanou chobotnici Pulpo a la Marinara, vždy se můžete těšit autentické chuti. Tapas Bar Miró totiž zásadně ctí tradiční recepty a španělské tradice, a tak nechybí ani španělská paella s mořskými plody nebo třeba iberský vepřový steak „Presa“ s grilovanou zeleninou. Večeře se zde tedy servírují ve stylu hojnosti – vždyť degustační porce napříč spektrem španělských chutí zaplní stůl hravě.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.