Degustace | 2.5.2022 | Marek Zelený

Nový přístup ke casual degustacím

Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining. Luxusní pokrmy, vytříbený servis, a to vše v uvolněné atmosféře.
Za pokrmy stojí šéfkuchař Roman Čaník, který posouvá každý nový chod o stupínek výše. „Sám vidím, jaký velký posun jsem profesně učinil. Když se vrátím pár let zpátky do Entrée a porovnám s nynějším J&J, jsem si jistý, že i Přemek Forejt by byl na mě pyšný,“ dodává s úsměvem Roman Čaník.

Po kuchařském boku mu stojí jeho zástupce Jirka Červený, který nasbíral mnohé zkušenosti v pražských restauracích a vrátil se zpět na sever domů.
Tento skvělý kuchařský tým si připravil nové večerní degustační menu o pěti chodech za pouhých 648 Kč. Menu obsahuje amuse bouche, předkrm v podobě Čočky na kyselo, kde nechybí chřest. Následuje hlavní chod Kuře a lá Bažant s překvapivou kedlubnovou raviolou s lanýžovým sýrem. Dalším chodem je Filet Mignon, který povznáší zauzené bramborové pyré z la ratte brambor. Sladkou tečkou jsou Buchtičky, kde vanilka není jen na papíře.

Pro celou degustaci je připravené vinné párování, které vytříbil báječný sommelier Jan Lucák.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz