Sociální sítě
Nahoru

Nový přístup ke casual degustacím

Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining. Luxusní pokrmy, vytříbený servis, a to vše v uvolněné atmosféře.

Za pokrmy stojí šéfkuchař Roman Čaník, který posouvá každý nový chod o stupínek výše. „Sám vidím, jaký velký posun jsem profesně učinil. Když se vrátím pár let zpátky do Entrée a porovnám s nynějším J&J, jsem si jistý, že i Přemek Forejt by byl na mě pyšný,“ dodává s úsměvem Roman Čaník.

Po kuchařském boku mu stojí jeho zástupce Jirka Červený, který nasbíral mnohé zkušenosti v pražských restauracích a vrátil se zpět na sever domů.

Tento skvělý kuchařský tým si připravil nové večerní degustační menu o pěti chodech za pouhých 648 Kč. Menu obsahuje amuse bouche, předkrm v podobě Čočky na kyselo, kde nechybí chřest. Následuje hlavní chod Kuře a lá Bažant s překvapivou kedlubnovou raviolou s lanýžovým sýrem. Dalším chodem je Filet Mignon, který povznáší zauzené bramborové pyré z la ratte brambor. Sladkou tečkou jsou Buchtičky, kde vanilka není jen na papíře.

Pro celou degustaci je připravené vinné párování, které vytříbil báječný sommelier Jan Lucák.

Více z rubriky Degustace

  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
  • Michelinem ověnčená La Degustation Bohême Bourgeoise nabízí rozvoz

    Vyhlášená perla tuzemské gastronomie musela reagovat na zavřené hranice státu, a svůj zážitkový koncept výrazně zpřístupnila k využití lokálních hostů už...

    Jan Pešek15.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.