Sociální sítě
Nahoru

Nekonvenční pojetí duálního času s Isotope

Už se stalo zvykem, že novináři a do hodinek zapálení specialisté podporují své přátele, lokální značky a nezávislé brandy o trochu víc, než zbytek komerčního sektoru. V případě anglické značky Isotope tomu není jinak.

Její zakladatel, José Mendes Miranda, se rozhodl oslovit s žádostí o pomoc vlivného novináře s mezinárodním dosahem a specialistu na tenis, Portugalce Miguela Seabru. Cílem bylo navrhnout nevšední hodinky indikující duální čas.

Pod hlavičkou značky Isotope se dnes hlásí o slovo projekt GMT 0º ‘Terra Maris’ Limited Edition. V omezené sérii vznikne pouhých 49 ocelových kusů, a to s velmi příznivou cenovkou 1 220 euro, tedy něco málo nad 30 000 korun.

Zajímavé je, že ačkoli se jedná o tak zvaný microbrand, nesáhl producent po strojku od žádných z obřích dodavatelů, ale po malé společnosti Landeron tvořící nedaleko švýcarské Basileje.

Po výzvě svého kamaráda Josého vytvořit společné hodinky, jsem přišel s nápadem speciální edice GMT 0º. Myšlenku jsem nosil v hlavě už docela dlouho, a tak bylo nasnadě ji konečně zhmotnit. Pokud jsme ale měl být spojován s hodinkami, musely splňovat to, že se pochlubí originální barevnou kombinací,“ prozradil Miguel Seabra stojící za portugalským magazínem ‚Espiral do Tempo‘.

GMT 0º musely být prvoplánové cestovatelské hodinky, které přesně ctí definici. Stejně tak musely skvěle reprezentovat smýšlení značky Isotope sídlící v Anglii, tedy ve stejné časové zóně, kde se nachází Miguel Seabra.

Chtěl jsem, aby odrážely portugalský Cascais rozprostírající se u moře – tedy nádherné místo, kde žiju. Zprostředkovávám tak myšlenku prázdnin, ale také ležérní elegance. Pro mě je ztělesněním ležérní elegance dobrý pár džín v kombinaci s hnědými semišovými botami a bílou košilí a pěkným sakem.“ Hnědá a modrá také představuje zemi a moře.

Latinské jméno „Terra Maris“ pak bylo odvozeno od nejzápadnějšího bodu Evropy, kde končí kontinent a začíná oceán.

Ocelové Isotope GMT 0º jsou vskutku originálem samým o sobě – na světových trzích připomíná svým minimalistickým bauhas stylem, respektive využitím teček v číselníku, snad jedině projekty značky Ochs und junior. Od té se však samozřejmě liší.

Ve svém nitru navíc snoubí doposavad nepoužitou kombinací GMT disku s datem zobrazeno pomocí černé tečky posouvající se kolem 31 otvorů v číselníku. Duální čas pak velmi jednoduše indikuje modrý centrální disk.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.