Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-Benz bude dražit Mercedes-Maybach „Edition 100“

Mercedes-Benz Česká republika bude pořádat aukci jediného vozu Mercedes-Maybach Třídy S „Edition 100“ určeného pro český trh. Verze „Edition 100“ byla stvořena k 100letému jubileu značky Mercedes-Maybach a její výroba je limitována na 100 kusů.

Aukce proběhne ve spolupráci s organizací Fond ohrožených dětí (FOD), které bude určen finanční příspěvek z prodeje vozu. Kromě toho v rámci spolupráce Mercedes-Benz Česká republika vyčlení charitativní organizaci FOD finanční příspěvek ve výši 500.000 Kč, a to bez ohledu na to, za kolik se vůz vydraží.

Praha. Zákazníci automobilky Mercedes-Benz budou mít příležitost zúčastnit se charitativní aukce a získat tak jedinečný kus Mercedes-Maybach S 680 4MATIC „Edition 100“ z limitované edice a zároveň tím přispět na dobrou věc. Online aukce vozu bude probíhat v termínu od 20. 6. do 23. 6. 2022.

Aukce bude mít uzavřený charakter a zúčastnit se budou moci pouze zákazníci nominovaní autorizovaným prodejcem značky Mercedes-Benz v České republice. První zájemci o vůz a o účast v aukci měli příležitost Třídu S již spatřit na vlastní oči v rámci Mercedes-Benz Private Lounge, která byla součástí automobilové slavnosti Legendy na konci května.

Princip a detaily aukce

Výroba modelu Mercedes-Maybach S 680 4MATIC „Edition 100“ je limitována na 100 kusů. Pro český trh je určen pouze jediný kus. Společnost Mercedes-Benz Česká republika se rozhodla tento model prodat formou aukce a zároveň tak podpořit vybranou charitativní organizaci.

Ve spolupráci s auctomobile.com nabídne značka exkluzivně svým klientům možnost zúčastnit se online aukce vozu Mercedes-Maybach S 680 4MATIC „Edition 100“. Aukce vozu bude uzavřená a možnost se zúčastnit budou mít pouze zákazníci nominovaní skrz autorizovanou prodejní síť v České republice.

V rámci aukce se bude dražit přidělení zákaznické kvóty na daný automobil. Automobil jako takový bude následně prodán a předán autorizovaným prodejcem. Vyvolávací cena automobilu bude ceníková cena vozu ve výši 8 435 748 Kč vč. DPH (6 971 692 Kč bez DPH), minimální výše každého dalšího příhozu pak bude symbolicky k 100letému jubileu 100.000 Kč.

Když aukce, tak na charitativní účely. Jedním z hlavních důvodů pro volbu prodejního formátu aukce byla spolupráce s charitativní organizací, která potřebuje v současné době finanční prostředky více, než kdy předtím.

V rámci této aukce se podařilo navázat spolupráci s Fondem Ohrožených Dětí (FOD), kterému bude poskytnut finanční příspěvek z prodeje vrcholného modelu Třídy S. Prostředky vybrané nad ceníkovou cenu vozu budou převedeny na účet organizace. Kromě toho společnost Mercedes-Benz Česká republika vyčlenila charitativní organizaci FOD finanční příspěvek ve výši 500.000 Kč, a to bez ohledu na to, za kolik se daný vůz vydraží.

Prodej vozů formou aukce je dnes velmi populární zejména u historických vozů. Pro takto limitovanou edici značky Mercedes-Maybach nám připadá tato cesta jako nejlepší způsob, jak najít pro jediný „český“ vůz toho správného majitele. Věříme, že celý charitativní podtext ještě umocní zájem o aukci a zvýší aktivitu dražitelů. Zároveň jsme rádi, že se nám podařilo vyčlenit i fixní příspěvek pro Fond ohrožených dětí nad rámec dražby,“ říká Wolfgang Bremm von Kleinsorgen, generální ředitel Mercedes-Benz Česká republika.

V minulosti se nám podařilo se značkou Mercedes-Benz realizovat několik úspěšných projektů, mezi které patří například dlouholetá spolupráce na akce Helping Dolls, která přináší významné finanční prostředky chodovskému Klokánku. Jsme velmi rádi, že nás mercedes oslovil s možností spolupráce i na tomto projektu aukce, zvláště když se jedná o takto exkluzivní vůz. Průběh aukce budeme určitě netrpělivě sledovat. Peníze pak budou využity pro děti, které neměly to štěstí vyrůstat ve své vlastní rodině,“ říká Hana Kupková, předsedkyně Fondu ohrožených dětí.

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.