Sociální sítě
Nahoru

Oris ProPilot X Calibre 400: Mechanický stroj na radost

Ostré technicistní linie 39mm titanového pouzdra nových hodinek Oris ProPilot X jsou inspirované více než stoletou leteckou historií značky. Chod zajišťuje vysoce antimagnetický, pětidenní automatický inhouse strojek Calibre 400 s desetiletou zárukou. Ryzí radost z mechaniky.

Nevšední titanové hodinky, které každým svým aspektem dávají najevo technické zpracování, jsou poháněny manufakturním automatickým strojkem vlastní výroby Oris Calibre 400, který je ztělesněním vysoké technologické úrovně manufaktury Oris v Hölsteinu vyrábějící pouze mechanické hodinky.

Tento strojek nabízí pětidenní rezervu chodu a Oris si je svým posledním strojkem tak jistý, že doporučený servisní interval je neuvěřitelných 10 let.

Přesnost strojku je v intervalu -3 až +5 sekund denně, což odpovídá normám pro certifikaci chronometrů, a to i po vystavení magnetickým polím, kterými jsme denně obklopeni.

Vysoká míra antimagnetismu je docílena použitím více než 30 neželezných a nemagnetických součástek včetně křemíkového krokového kola a křemíkové kotvy. Titanové pouzdro má rozměr 39 mm s vodotěsností 100 m (10 bar).

Ostré linie pouzdra inspirovaného letectvím jsou upraveny saténovou a pískovanou povrchovou úpravou, což hodinkám dodává syrový, technický vzhled, doplněný známou lunetou ProPilot.

Vysoce technicistní vzhled hodinek podtrhuje titanový náramek s překlápěcí sponou s Orisem patentovaným systémem LIFT.

Na všechny hodinky řady Calibre 400 se vztahuje desetiletá záruka a desetileté doporučené servisní intervaly, což platí i pro hodinky ProPilot X Calibre 400. Ty budou k dostání za 102 290 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.