Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton pokračuje ve spolupráci s NBA

Kolekce, která vznikla pod uměleckým vedením Virgila Abloha, byla uvedena v roce 2020. V letošním roce vás zaujme třetí linií, která je inspirována cestováním a věnována zavazadlům.

Je další oslavou basketbalových hodnot, které si Virgil Abloh oblíbil a které se odrážely v celé jeho tvorbě pro módní dům Louis Vuitton. Patří mezi ně touha po překonávání výzev, týmový duch, poselství přátelství a všestrannosti.

Kolekce nabídne batoh Christopher, ikonickou tašku Keepall 55, Modely Dopp Kit a Pocket Organizer. Doplňují je dva výjimečné kousky: pouzdro, do kterého se vejde až osm hodinek, a stylový Malle Courrier. Oba modely se v barvách NBA objevují poprvé. Všechny doplňky jsou vyrobené z kůže Taurillon v elektrické modři s reliéfem Monogramu. Zdobí je výrazné iniciály LV v siluetě basketbalového míče v barvách NBA.

Znovu se objevují ikonické motivy v lehce upravené podobě. Na boku tašky Keepall najdeme síť z basketbalového koše, model navíc zdobí zlaté řetízky a kovové detaily, které vzdávají hold proslavené trofeji NBA.

Pravá esence basketbalu, legendárního sportu, který je zdrojem chytlavé a inspirující energie, je dokonale zachycena v linii ikonických zavazadel značky Louis Vuitton. Třetí část kolekce je v souladu s původními designovými kódy linie LV x NBA. Nové kousky mají snadno rozpoznatelný styl a dozajista se stanou vyhledávanými doplňky k nejrůznějším modelům aktuální sezóny.

Louis Vuitton vytvořil unikátní nové cestovní pouzdro na NBA trofej Larryho O´Briena, která je nejžádanějším oceněním v tomto sportu

Pro stylovou ochranu nové NBA trofeje Larryho O´Briena řemeslníci z legendární manufaktury Louis Vuitton v Asnières nedaleko Paříže ručně vyrobili zbrusu nové cestovní pouzdro. Design je inspirován oblíbenými kufry, které módní dům produkuje déle než 160 let. Vnější strana je tvořena ikonickým plátnem Monogram, je opatřena kováním a detaily z masivní mosazi. Vnitřní partii lemuje jemné mikrovlákno, zdobené logem k 75. výročí NBA.

Sofistikovaně zkonstruované rozkládací víko je dekorováno propracovanou ruční malbou v podobě písmene V (jako symbolu vítězství) v barvách NBA – rudé, bílé a modré. Doplňuje ho basketbalové logo s iniciálami módního domu, které je symbolem propojení značky Louis Vuitton s NBA.

Na oslavu 75. výročí NBA přepracovala společnosti Tiffany & Co. trofej Larryho O’Briena, na které se skví jména šampiónů NBA. Ikonický koš a míček byly posunuty dopředu a symbolizují tak výhled ligy do budoucnosti. Linie míče a koše jsou zvýrazněny mincovním stříbrem, původně hranatá základna má podobu dvou disků, jeden z nich zdobí jména prvních 75 šampiónů NBA, na druhý budou vyznačena jména dalších 25.

Nové cestovní pouzdro na trofej NBA je dalším významným milníkem v historii značky Louis Vuitton, která vytvořila originální kufry pro ty nejikoničtější sportovní trofeje světa. Patří mezi ně například trofeje pro FIFA World CupTM, Mistrovství světa v rugby 2023, Davis Cup, nebo Velkou cenu Monaka Formule.

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.