Sociální sítě
Nahoru

Nová dimenze světa Submersible

Původem florentská manufaktura Panerai letos představila novinky v modelové řadě profesionálních potápek Submersible. Mají nový rozměr pouzdra a jsou částečně vyrobeny z ekologických materiálů.

Příběh švýcarské značky s italskými kořeny Panerai je neodmyslitelně spjat se světem potápění a s neustálými inovacemi, které se týkají také nových, ekologických materiálů. Letos značka uvádí profesionální potápěčské hodinky Submersible QuarantaQuattro s novým rozměrem pouzdra 44 mm, jež doplňuje stávající velikosti 42 mm a 47 mm, a rozšiřuje tak nabídku kolekce Submersible pro všechna zápěstí.

Nové hodinky zachovávají všechny vlastnosti modelové řady Submersible: jde o voděodolnost do 300 metrů, ikonický patentovaný chránič korunky, spjatý s historií značky, dále pak o jednosměrně otočnou lunetu pro výpočet délky ponoru a fluorescenční materiál Super-LumiNova na ručkách i indexech.

V pouzdru hodinek je uložen kalibr P.900 s třídenní rezervou chodu a mimostřednou sekundovou ručkou na pozici devět. Na pozici tři se nachází okénko s datem. Díky vylepšenému designu je mnohem čitelnější a objeví se i u dalších modelů Panerai.

Model Submersible QuarantaQuattro Carbotech Blu Abisso má pouzdro z velmi lehkého a odolného materiálu na bázi karbonových vláken Carbotech, vyvinutého manufakturou Panerai. S podmořsky modrým číselníkem ladí i dva pásky hodinek – pryžový či textilní. Ocelové modely Submersible QuarantaQuattro a Submersible QuarantaQuattro Bianco zaujmou černým číselníkem a černými pásky, respektive zářivě bílým číselníkem s kontrastními armádně zelenými pásky pro výjimečný vzhled.

Značka Panerai je lídrem ve využívání ekologických materiálů v hodinařině. Výjimkou nejsou ani nové modely: pryžový pásek je vytvořen ze 30 % z recyklovaného materiálu, druhý obsahuje 68 % recyklovaného textilního vlákna. Ještě dále zašla značka se třemi novými modely Submersible QuarantaQuattro eSteel.

72 g (tedy 52 %) z celkové váhy hodinek, která činí 137 g, je vyrobeno ze speciální recyklované oceli eSteel, která si zachovává všechny vlastnosti běžné oceli včetně odolnosti proti korozi. Luneta těchto tří modelů je poprvé v historii značky tvořena leštěnou keramikou, která ladí s leštěnými číselníky v tmavě modré, antracitové a zelené, jež se shora dolů postupně ztmavují. Na pásky značka využila buď textilní vlákno z PET lahví, nebo recyklovanou pryž.

Od roku 2017 je manufaktura Panerai spjata s prestižním jachtařským kláním America’s Cup. Coby oficiální sponzor týmu Luna Rossa Prada Pirelli letos představuje limitovanou edici 1 500 kusů Submersible QuarantaQuattro Luna Rossa s modrým číselníkem, jehož povrchová úprava připomíná sluneční paprsky. Sportovní vzhled hodinek doplňuje pouzdro z kartáčované oceli a pásek kombinující textil s pryží.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.