Sociální sítě
Nahoru

Nová hvězda na trhu The Duppy Share XO

Značka The Duppy Share představuje spojení Karibiku a Velké Británie, kterým navazuje na rok 1948. Tehdy dopravila loď loď Empire Windrush z Jamajky do Londýna jednu z prvních velkých skupin přistěhovalců. Jejich kultura i gastronomie následně ovlivnily tu britskou.

Další inspiraci čerpal zakladatel George Frost z karibského folkloru. Duppies jsou duchové, temné jamajské přízraky proslulé svou láskou k rumu. V průběhu zrání se ze sudů každý rok část destilátů vytratí a podle legend jsou na vině právě duppies, kteří kradou nejlepší díly rumu.

The Duppy Share XO je zatím posledním výrazem značky. Jde o směs barbadoských rumů o stáří 5, 8 a 12 let, jež dozrávaly v sudech po bourbonu. Stáčení a lahvování probíhá ve Velké Británii. Rum je lehce doslazovaný. Ve vůni je cítit bohaté aroma tamarindu, které je vyvážené květinovými tóny fialek a pečeného kokosu.

Chuť je plná a připomíná máslový fondán, karamelky a kondenzované mléko. Vše doplňují tóny ovoce (meruňky) a koření (vanilka, muškátový oříšek). Závěr je dlouhý a převažuje v něm chuť dubového dřeva, vanilky a čokolády s dotekem máty. Dochuť opět připomene květinové tóny, které se objevují na začátku v aroma.

Dominantní barvou láhve a etikety je půlnoční modř v kombinaci se zlatou, které mají evokovat jednak nádech luxusu a jednak soumrak na Barbadosu. Etiketa je lesklého materiálu, která veškeré detaily odhalí až při bližším pohledu.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.