Sociální sítě
Nahoru

Z PBG se stává fashion brand

PBG představuje v těchto dnech první spolupráci s designérkou Eliškou Lhotskou a vzniká kolekce Pretty Bloody Good a je inspirována věštěním ze zvířecích kůstek. Tímto počinem značka PBG vstupuje do další dekády svého působení. Nově tak bude značka spolupracovat s předními českými designéry z jiných odvětví. Díky tomu bude pod značkou PBG kromě kvalitních a nadčasových kožených kabelek a doplňků v nabídce také šperky, oděvy a další například kosmetika.

Předvojem celého tohoto nového směru PBG byla spolupráce s designérkou Annou Schwitzer, která z hedvábných šátků udělala průlomový zlom v českém módním světě. Ze známého PBG se stává PBG fashion brand.

Chtěly jsme značku rozšířit a posunout, ale víme, že bez dobré znalosti řemesla to nejde. Proto jsme se obrátily na ty nejlepší lokální tvůrce v daném oboru,“ říká Tereza Mayer. „Plníme si tím naši vysněnou vizi značky, která se dále rozrůstá a napojuje na sebe víc a víc inspirativních lidí,” dodává s úsměvem Aneta Vojtová.

Nyní na řadu přichází šperkařka Eliška Lhotská, autorka již čtyř kolekcí pod vlastní značkou Eliška Lhotská Jewellery a vítězka kategorie Designér šperku roku 2019 v prestižních cenách Czech Grand Design.

Ke šperkařské kolekci mě do role designérky a výrobce přizvaly zakladatelky značky PBG, Aneta a Tereza. Od začátku vývoje kolekce, kdy jsem měla možnost nahlédnout i do výroby doplňků, má pozornost směřovala k materiálu, z něhož vznikají – kůži. Fascinoval mě dokonalý povrch kabelek, pod nímž se zároveň skrývá jeho surová přirozenost. Snažím se jít k podstatě a upozornit na materiál, jenž se používal od pradávna a dědil po generace. Zbytkový materiál, který je pravdivý a na rozdíl od napodobenin kůže rozložitelný. Název Pretty Bloody Good je zároveň slovní hříčkou s názvem značky PBG a ideální odpověď pro věštění z kostek. Tomu historicky předcházelo právě čtení budoucnosti z ohlazených zvířecích kůstek, které se staly i hlavním motivem této kolekce,“ dodává šperkařka Eliška Lhotská.

Kolekce se skládá ze dvou prstenů. Jeden je mohutnější a výraznější, druhý drobnější. Dále náušnic a řetízku s kůstkou. Všechny šperky jsou k dostání ve stříbře nebo v pozlacené variantě. Cena šperků se pohybuje od 3500 Kč do 5900 Kč.

Více z rubriky Klenoty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.