Sociální sítě
Nahoru

„Best of the Best“ pro Grand Seiko na Red Dot Design Award 2022

V roce 2021 představila společnost Grand Seiko hodinky s Hi-Beat strojkem inspirované štíhlými a krásnými bílými břízami na náhorní plošině Hiraniwa v severním Japonsku. Tyto hodinky byly vřele oceněny nadšenci a sběrateli po celém světě za jejich složitě strukturovaný číselník a revoluční kalibr 9SA5, kterým jsou poháněny.

O rok později, dne 20. června 2022, získaly hodinky Grand Seiko SLGH005 ocenění „Best of the Best“ v soutěži Red Dot Design Award 2022 v oblasti produktového designu, které udělila porota složená z 48 odborníků na design z 23 zemí světa. Produktový design se skládá z 51 dílčích kategorií specifických pro módu, doplňky, elektroniku, nábytek a další oblasti. Ocenění „Best of the Best“ je nejvyšší ocenění udělované nejlepšímu výrobku s průkopnickým designem v každé kategorii.

Porota vyhodnotila, že tyto náramkové hodinky díky své dvojrozměrnosti a smyslné hře světla a stínu mistrně odrážejí filozofii společnosti Grand Seiko. Jejich zvláštností je strukturovaný číselník, který připomíná břízy a odkazuje na místo výroby. Hodinky ztělesňují typický japonský design, který se liší od evropských vizuálních vzorů. Hodinky vycházející z historického modelu prošly působivým vývojem, přesto působí neměnně a moderně.

Oceněné hodinky byly představeny v loňském roce, aby prezentovaly nový pohled na filozofii značky – The Nature of Time. Hodinky jsou poháněny revolučním kalibrem Hi-Beat 9SA5, který má přesnost +5 až -3 sekundy za den a dosahuje dlouhé rezervy chodu 80 hodin. Přesnost, výkon a štíhlý design kalibru 9SA5 jsou výsledkem radikálního přepracování klíčových komponentů, včetně zcela nového krokového kola a vlásku, které byly vyvinuty in-house.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.